Obezite alanında toplum, hekim, diyetisyen, egzersiz uzmanı, klinik psikolog, hemşire ve basın gibi ilgili gruplara yönelik eğitim ve bilimsel projeler oluşturmak ve bu amaçla insan-toplum sağlığına hizmet etmek amacıyla kurulan Obezite Akademisi, farkındalık çalışmalarını hızlandırıp, eğitim projelerini hayata geçirecek.

TOAD Başkanı Prof. Dr. Volkan Yumuk, 20 senedir obezite ile ilgilendiğini belirterek, “Hala yeteri kadar eğitim veremediğimizi düşünüyorum ama Obezite Akademisi oluşumu, vermemiz gereken eğitimi daha kısa zamanda daha çok insana ulaştıracağı ve hızlandıracağı için ümitliyim ve heyecanlıyım. Çünkü güçlü bir birliktelik var, tek başına büyük işler gerçekleşmiyor. Ne kadar fazla paydaş varsa işler daha büyük oluyor ve sonuçlar elde ediyorsunuz, bu nedenle hep beraber çalışacağız” dedi.

AVRUPA’DA EN YÜKSEK ORANA SAHİBİZ 

Novo Nordisk Türkiye Genel Müdürü Dr. Burak Cem ise Türkiye’de obezitenin, yüzde 32 oranında olduğunu anlatarak, “Obezite ve diyabetin sahip olduğu bu orana baktığımız zaman anlıyoruz ki Avrupa’nın en yüksek oranına sahibiz. Biz istiyoruz ki insanlar önce obez, sonra da diyabetli olmasın. Obezite olmaması için çocukluk çağında oluşan obeziteyi nasıl engelleriz ile yola çıktık ve ‘0-5 yaş arasında çocukluk çağında görülen obeziteyi nasıl engelleriz?’ diye düşünerek, ilerde basın mensuplarıyla da paylaşacağımız çok büyük bir projeyi hayata geçireceğiz.

Editör: TE Bilisim