Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, yaklaşık iki buçuk yıldır Türkiye’den erişim engeli olan Wikipedia hakkındaki kararını verdi.

WIKIMEDIA VAKFI BİREYSEL BAŞVURU YAPMIŞTI

Wikipedia internet ansiklopedisi gibi çeşitli projeleri bünyesinde barındıran bir organizasyon olan Wikimedia Vakfı, geçtiğimiz günlerde erişim yasağı ile ilgili Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulunmuştu. Yapılan başvuruda Wikipedia’nın tamamına erişimin engellenmesi kararı verilmesinin, ifade özgürlüğünü ihlal ettiği öne sürülmüştü. Anayasa Mahkemesi Birinci Bölümü, başvuruyu Anayasa Mahkemesi İç Tüzüğü’nün 28. maddesinin (3) numaralı fıkrası uyarınca Genel Kurula sevk etmişti.

KARAR OY ÇOKLUĞUYLA ALINDI

Başvuruyu görüşen Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, sitenin tamamına erişimin engellenmesinin, ifade özgürlüğünün ihlali olduğuna karar verdi. İhlal kararının 6’ya karşı 10 üyenin oyuyla alındığı öğrenildi.

29 NİSAN 2017’DE ERİŞİM ENGELİ GELMİŞTİ

Siteye erişim, “Türkiye’yi çeşitli terör gruplarıyla aynı düzlemde ve iş birliği halinde göstermeye çalışan yazı ve yorumlar yapıldığı” gerekçesiyle 29 Nisan 2017’de engellenmişti.

Bu bir son dakika haberi.

Ayrıntılar Güncellenecek…

Editör: TE Bilisim