Milli Eğitim Bakanlığı’nın koronavirüs tedbirleri kapsamında eğitimin kesintiye uğramaması amacıyla milyonlarca öğrencinin faydalanacağı 23 Mart’ta uzaktan eğitim sürecini başlattı. Bakanlık tarafından yoğun çalışmalarla bir hafta içinde 3 televizyon kanalı oluşturuldu. Türkiye’nin dört bir yanından öğrenciler eğitimde yeni bir devrin kapısını araladı.

HERKESİN TAKDİRİNİ KAZANAN ÇALIŞMAYI SİNDİREMEDİ

Gazeteci Can Ataklı, uzaktan eğitimin başladığı gün televizyon ekranında ders anlatan başörtüöğretmene nefret kustu. TELE 1 kanalında yayınlanan “Gün Başlıyor” isimli programında sunucu Can Ataklı, EBA üzerinden eğitim veren öğretmene ‘facia’ diyerek saldırdı.

Dindar vatandaşları hedefine alan Ataklı, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a seslenerek “Milyonlarca öğrenciye türbanlı öğretmeni rol model olarak vermeleri çok yanlış. Bunu özgürlük falan diye anlatmayın. Şimdi buraya niye onu koyuyorsun” ifadelerini kullandı.

Ataklı, “Türbanlı öğretmeni olan var, olmayan var. Hiç türbanlı öğretmen görmeyen var. Türbanlı öğretmenle başlamak kadar bence başka facia bir şey olamaz” dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, gazeteci Can Ataklı hakkında “öğretmenin başörtüsü üzerinden dini değerleri alenen aşağılama, kamu barışını bozmaya teşebbüs ile halkı kin ve düşmanlığa sevk etme” suçlarından cezalandırılması talebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Editör: TE Bilisim