Türk Hava Yolları ve AnadoluJet’in gerçekleştireceği İstanbul ve Ankara uçuşları ile yurda gidecek 500’ün üzerinde yolcu Berlin-Tegel Havalimanı’na akın etti.

TERMİNALDE UZUN KUYRUKLAR

Kovid-19 salgını sebebiyle önlemlerin alındığı Berlin-Tegel Havalimanı’nda yolcular terminale alındı. Terminal girişinde ve uçuş öncesi işlemlerde uzun kuyruklar oluşturan yolcuların, terminalde ağız ve burun bölgesini kapatması zorunlu tutuldu.

İstanbul üzerinden Bursa’nın İnegöl ilçesine gidecek Nuri Avcıbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uçuşların yeniden açılmasından mutlu olduğunu belirterek, “2 aydan beri gitmem gerekirken gidemedim. Koronadan dolayı burada kaldım. Bu arada babamı kaybettim ancak şimdi gidebiliyorum. Üzüntümüz çok büyüktü. İnşallah şimdi gidip anneme ve geri kalanlara taziyelerimi sunacağım. Çok mutluyum gittiğim için.” diye konuştu.

“BİZE ORADA BALKONA ÇIKMAK BİLE YETİYOR”

İstanbul’a seyahat eden 74 yaşındaki Ferniyaz Dede de Türkiye’ye gideceğinden dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Türkiye çok güzel. Türkiye’miz cennet.” dedi.

Türkiye’de daha huzurlu olduğunu aktaran Dede, “Orada buradaki gibi kapalı değiliz. Balkona çıkmak bile yetiyor bize orada.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim