Birçok sürücü 4 mevsim lastik kullanmadığından dolayı yılda iki kez lastik değişimi yapmak zorundadır. Genellikle halk arasında yazlık, kışlık lastik değişimi olarak adlandırılır. Biraz yetenek sahibi ve lastiklerinizi depolayacağınız bir alanınız varsa, lastikleri kendi imkânlarınızla değiştirebilirsiniz. https://www.lastikjantavm.com/175/65r14-lastik-fiyatlari-tr  aratarak satın aldığınız lastikleri evinizin bahçesinde veya işlek olmayan caddelerde lastik değişim talimatlarımızı dikkate alarak hızlı ve kolay bir şekilde lastik değiştirebilirsiniz. Bu size yoğun kış günleri lastikçilerde oluşan sırada beklemekten ve paradan tasarruf sağlayacaktır. Lastik değişimi basit olsa da yanlış yapılan değişimler sonucunda güvenliğinizi tehlikeye atabilecek hasarlara yol açabilir. Pek çoğumuzun hafif aldığı hataları inceleyelim.

Doğru tork anahtarını tercih edin

Lastikler takılırken, vidalar belirli bir torkla sıkılmalıdır. Vidaları çok sıkarsanız, dişlerde hasar meydana gelebilir. Ani fren ve kazalarda vidalar büyük gerilim altında kalabilir ve gerilimden kaynaklı kırılabilirler. Bu nedenle doğru tork anahtarını kullanmak oldukça önemlidir. Tork anahtarı gereksinimleri veya parçaları aracınızın kullanım kılavuzunda yer alabilir. İşlem bittiğinde aracınızla yaklaşık 50 km yol alın ve vidaların gerginliğini tekrar kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

Krikoyu doğru konumlandırdığınıza emin olun

Çoğu kişinin bilmediği bir durum olan kriko konumlandırılması, birçok kazana neden oluyor. Aracın belirli noktaları bulunmaktadır. Bu noktalardan araç kriko ile kaldırılabilirken, belirlenmeyen alanlardan aracı kaldırmaya çalışmak aracın dengesini kaybetmesine ve birden kriko üzerinden düşmesine neden olabilir. Ayrıca aracın eşiklerinde bükülme ve çökmelerde olabilir. Kriko kullanacağınız alanın pürüzsüz ve kaymayan bir alan olduğundan emin olun. Kaldırım taşları veya çimler krikonun kaymasına neden olabilir.

Lastikleri incelemeyi unutmayın

Yazlık veya kışlık https://www.lastikjantavm.com/205/55r16-4-mevsim-lastik-fiyatlari-tr lastiklerinizi takarken sadece diş derinliklerini kontrol etmeyin. Yasal olarak 1,6 mm diş derinliği altında lastik kullanımı yasak olsa da minimum 4 mm diş derinliğine sahip lastikler kullanmaya dikkat edin. Lastiklerin aşınma durumlarını ve basınçlarını kontrol edin. Diş derinlikleriniz yeterli değil veya lastikleriniz kullanılmayacak kadar deformasyona uğramış ise Lastikjantavm.com’dan lastik satın alın.

Lastik basınçlarınızı kontrol edin

Lastik basıncını birçok sürücü dikkate almaz ve lastiklerinin yıpranmasına neden olur. Lastik basınçlarının çok yüksek veya çok düşük olması lastiklerin düzensiz aşınmasına neden olur. Özellikle lastikleri bir yıl boyunca depoladıysanız hava basınçlarını kaybetmiş olabilirler. Bu nedenle yeni lastiklerinizi taktığınızda lastik basınçlarını bir lastikçide veya benzin istasyonlarının hava pompalarında kontrol etmelisiniz.

Lastik desenine dikkat edin

Tüm lastiklerin olmasa da çoğu lastiğin dönüş yönünü, lastik sırt desenine göre değişebilmektedir. Bu durumlarda lastik üzerinde bir ok veya yan duvarlarında yön işareti bulunmaktadır. Ek olarak https://www.lastikjantavm.com/deseni V veya U şeklindedir. Bu profil lastiğin ayak izinden suyu tahliye etmesini sağlamaktadır. Lastik yanlış yönde takıldığında suda kızaklamalara neden olabilir. Daha fazla aşınma veya gürültüye neden olabilir.

Kış lastiklerine ekim ayında geçin

Kış lastiklerine en geç ekim ayında geçmeniz gerekmektedir. Kış lastikleri hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğünde etkili olmakta ve aracın yola daha iyi tutunmasını sağlamaktadır. Sıcak bir ayda kış lastiklerine geçmek yakıt tüketiminizi, konforu ve fren mesafenizi kötüleştirir. Bu nedenle kış lastiklerini yalnızca hava sıcaklıkları düştüğünde kullanmalısınız.

Editör: TE Bilisim