Esnaf destek paketi başvuru şartlarının detayları netleşmeye başladı. Özellikle Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı’nın ardından esnafa can suyu olacak müjdeler tek tek açıklanmıştı. Açıklanan destek paketlerine göre esnafa 3 ay süreyle 1.000 TL hibe desteği ve kira yardımı yapılacağı söylemişti. Bu gelişmenin ardından esnafa destek son dakika gelişmeleri yakından takip edilmeye başlandı. Peki, Esnaf destek paketi başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar…

ESNAFA DESTEK SON DAKİKA! ESNAF DESTEK PAKETİ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Birinci adımda, taksi, dolmuş, servis işletmecisi, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimlerin yararlanacağı desteğe ilişkin tebliğ yürürlüğe girecek.

Bu hafta başvuruların toplanması ve ödeme takviminin açıklanması bekleniyor. Destek ödemelerinin yeni yıla girerken yapılacağı belirtiliyor.

E-DEVLET’TEN BAŞVURU

İşyeri kira olan büyükşehirlerdeki esnafa 750, küçük şehirlerdeki esnafa 500 lira kira yardımı yapılacak.

Ödeme başvuruları e-devlet üzerinden yapılacak. İşyeri kira olan esnafa büyükşehirlerde 3 ay süreyle 750 lira, diğerlerinde 500 lira kira desteği verilecek. Kira desteği basit usule tabi olmanın şartlarına görev yapılacak.

Editör: TE Bilisim