İstanbul Valisi Ali Yerlikaya hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı ile ilgili açıklama yaptı. Yerlikaya yeni uygulamayla 1 milyonu aşkın maskenin çeşitli meslek gruplarına verileceğini belirtirken, hafta sonu çalışacak sağlık çalışanları için otobüs ve minibüs tahsis edildiğini duyurdu.

TOPLAM 7,5 MİLYON BİN MASKE VATANDAŞA ULAŞTI

PTT’ler ve eczanelerimiz aktif bir rol üstleniyor.

İstanbul’da bugüne kadar 500 bin maskeyi evlere teslim etti. Eczanelerimizden 7,5 milyon maske vatandaşlarımız tarafından teslim alındı. Bu akşama kadar 10 milyonu geçmesini planlıyoruz.

Cumhurbaşkanlığımızın kolonya ve maske paketlerini 65 yaş ve üstü büyüklerimize ulaştırmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar 926 bin paketi teslim ettik.

YENİ UYGULAMA BAŞLIYOR

Bugün yeni bir uygulamaya başlıyoruz. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne 100 bin, Pazarcılar Odamıza 150 bin, Taksiciler Odamıza 200 bin, Fırıncılar Odamıza 150 bin, Su Satıcıları Odamıza 10 bin, Havaş çalışanlarına 200 bin, Emlak Konut şantiyelerinde çalışan işçi kardeşlerimize 150 bin, Bayrampaşa ve Kadıköy gıda hallerine 150 bin olmak üzere toplam 1 milyon 110 bin maskeyi bugün teslim ediyoruz.

8 organize sanayi bölgemize ve öncelikle sektörlerde bulunan 3 bin 34 firmamıza 4 milyon 36 bin maskenin dağıtımına bugün başladık. Bu dağıtımın kapsamı genişleyecek ve düzenli olarak yapılacak.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ÜCRETSİZ ARAÇ

17 teknik lisemizde günlük 500 bin maske üretimi başladı. Meslek liselerimiz, öğretmen ve öğrencilerimiz gönüllü olarak bu görevde yer alıyor. Detayları haftaya ayrıca paylaşacağım.

Sağlık çalışanlarımızın konaklaması için otel, misafirhane ve yurtlarda 5120 odayı imkanlarına sunduk.

Havaist tarafından 100 otobüs İl Sağlık Müdürlüğümüze bedelsiz olarak tahsis edildi.

Editör: TE Bilisim