Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed ve Pakistan Başbakanı İmran Han, Birleşmiş Milletler 74. Genel Kurulu kapsamında bulundukları New York’ta üçlü bir toplantı yaptı. Han, toplantıya ilişkin sosyal medya hesabından, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Mahathir ve ben bugün yaptığımız toplantıda üç ülke olarak ortaklaşa, İslam düşmanlığının ortaya çıkardığı zorluklarla mücadele etmek ve yüce dinimiz İslam hakkında yanlış bilinenleri düzeltmek için İngilizce dilinde bir kanal kurma kararı aldık” paylaşımında bulundu.

KANAL BİLGİLENDİRİCİ YAYINLAR YAPACAK

“İnsanları bilgilendirmek ve eğitmek için Müslümanların tarihini anlatan film ve diziler üretilecek ve Müslümanlara özel bir medya hayata geçecek” şeklinde ifade edilen projeyi değerlendiren, Pakistan’ın önde gelen gazetecileri, Türkiye-Pakistan-Malezya üçlü zirvesinde kararı alınan ortak televizyon kanalının Müslümanların mesajını dünyaya iletmekte önemli rol oynayacağını belirtti.

“ZULÜM DÜNYAYA ANLATILABİLİR”

Türkiye-Pakistan-Malezya’nın ortaklaşa kuracağı televizyon kanalı projesini değerlendiren Ravalpindi-İslamabad Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serdar Şevkat Mahmud Han, tüm Müslüman dünyasının bu üç ülkenin görüşlerini önemsediğini söyledi. Tüm dünyada Müslümanların zulüm, baskı ve fakirlikle mücadele ettiğini hatırlatan Han, “Keşmir’de milyonlarca insan Hindistan ablukası altında zulme maruz kalıyor. Özellikle batıda İslam ile ilgili yanlış düşünceler bize karşı nefreti arttırıyor. Bu kanalla Müslümanların maruz kaldığı zulüm tüm dünyaya anlatılabilir, İslam ile ilgili bilinen yanlışlar düzeltilebilir” diye konuştu.

“MÜSLÜMANLAR’IN HAKKINI SAVUNAN MECRA YOK!”

İslam düşmanlığı içeren söyleme karşı, İslamiyet’in barış mesajı ile Müslümanların gelişmiş bir kültüre ve sosyal hayata sahip olduğunu anlatmak için kurulacak kanalın önemli bir boşluğu dolduracağını kaydeden Pakistan’ın önde gelen gazetelerinden Dawn News’in İslamabad Büro Şefi İftihar Şirazi, kanal kurma kararının zamanlamasına dikkati çekti. Müslümanların son yıllarda dünyada terör ve saldırganlıkla anıldığını ifade eden Şirazi, “Uluslararası mecrada Müslümanlar terörist olarak tanıtılıyor ve İslamofobi körükleniyor. Müslümanların hakkını savunan bir mecra yoktu. Bu kararın bu dönemde alınmış olması çok önemli” değerlendirmesinde bulundu.

“SADECE TRT WORLD VAR”

Ülkenin diplomasi alanında önde gelen gazetecilerinden Navid İkbal Sıddıki de Müslümanların medyada karşı karşıya kaldığı sorunlarla mücadele için böyle bir kanal kurulmasının önemine değindi. Kanalın çok daha önce kurulması gerektiğini ifade eden Sıddıki, “Alınan karardan çok mutluyum ve hatta neden daha önce kurulmadığını düşünüyorum. Uluslararası alanda tek başına İslam düşmanlığı mücadele eden bir kanal yoktu. Pakistan, Malezya ve Türkiye’nin uluslararası kanallarına baktığımızda sadece TRT World’ü görebiliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim