Dün Hatay’da yaşanan bombalı saldırıdan sonra şimdi de İskenderun’a bağlı Karayılan Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Yangını fark eden mahallelinin ihbarı üzerine bölgeye Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 30 arazöz, 5 su tankı, 1 dozer sevk edildi. Ekipler, yangına müdahalesini sürdürüyor.

Hatay Valisi Doğan’dan İskenderun’daki patlamaya ilişkin açıklama

Gündem

Habere Git

Teröristler etkisiz hale getirildi

Dün akşam Payas ilçesinde kontrol noktasına taciz ateşi açan ve çıkan çatışmanın ardından bir vatandaşın aracını gasp eden PKK/KCK’lı iki terörist, İskenderun istikametine kaçtı. Teröristlerden biri İskenderun’da çıkan çatışma sırasında üzerindeki bombayı patlattı. Patlamanın ardından diğer terörist koşarak bölgeden kaçmaya çalıştı. Kaçan terörist kısa süre sonra güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilirdi. Yaşanan çatışmalar ve patlamada hayatını kaybeden güvenlik gücü ya da sivil kaybın olmadığı bildirildi.

PKK’nın orman yangını saldırısı

Terör örgütü PKK’nın uzantısı olan ‘Ateşin Çocukları’ isimli sözde örgüt, Hatay’da birçok noktada yangın çıkarmıştı. Yangın günlerce sürerken, yaşam alanlarına inmişti. Birçok insan evini, arabasını, dükkanını kaybederken, sorumluları yakalamak için geniş çaplı operasyon başlatılmıştı. Terör örgütü PKK’nın Amanos üzerinden bölgede sabotaj saldırıları planladığı öğrenilmişti.

Editör: TE Bilisim