ÖZEL HABER / DİRİLİŞ POSTASI

Koronavirüs salgını sürecinde kendisine bağlı ulaşım araçlarının sefer sayılarını artırarak yoğunluğu azaltması gerekirken, tam tersini yaparak birçok seferi iptal eden İstanbul Büşükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi, bu kez de halk otobüsçülerinin kazançlarına kesik attı.

İBB yönetiminin halk otobüslerine 15 günlük “İstanbul Kart (Akbil) kullanım bedeli”  olarak komik diye tanımlanabilecek meblağlarda ödemeler yaptığı ortaya çıktı. Hesaplarına 170 lira ile 210 lira arasında değişen paralar yatırılan halk otobüsü işletmecileri ve buna bağlı olarak bu işten ailesinin geçimini sağlayan binlerce çalışan mağdur edildi. İBB’nin bu uygulamasına halk otobüsçülerinden büyük tepki geldi.

AMAÇ HİZMET DEĞİL SİYASİ ŞOV

Hizmet etmek yerine belediye imkanlarını siyasete alet etmeyi yeğleyen İBB yönetimi koronavirüs (coronavirus) salgını süresince daha önce de birbirinden anlamsız icraatlara imza atmıştı.

İşte o skandallardan sadece birkaçı:

-Salgın sürecinde büyük sıkıntı çeken yoksul vatandaşlar için 50 TL’ye bulunabilecek yardım kolileri 150 TL’den satışa çıkaran İBB bunu siyasi şova dönüştürmüştü.

-Yardım kampanyalarının siyasete alet edilmesinin önüne geçmek adına belediyelerin kampanya düzenlemesinin engelleyen karar sonrası bizzat İBB Başkanı İmamoğlu tarafından, bölücü örgüt mensuhlarının sıkça kullandığı “merkezi yönetim / yerel yönetim ifadeleri seslendirildi.

YARDIMLAR CHP ÜYELERİNE

-İstanbul Yeniköy’de yardım dağıtılan kişilerin CHP üyelerinden seçildiği ortaya çıkmıştı.

-İBB Sözcüsü Murat Ongun, salgın tedbirleri sürerken Kağıthane’deki Fazilet durağından sabah 6:00’da 47 yolcunun bir anda otobüse bindiğini, bunun bir komplo olduğunu iddia etti. Ancak yapılan araştırmalar ve kamera görüntülerinde duraktan otobüse binen kişi sayısının sadece 3 olduğu ortaya çıktı. Ongun, İETT’deki görevinden alındı.

Editör: TE Bilisim