Tacik makamlarında başörtüsü ile çalışan kadınların, tüm kurumlara, kuruluşlara ve işletmelerde çalışmasını engelleyecek bir yasa tasarısını hazırlamak üzere Ulusal Yasama Merkezi’nde bir çalışma grubu kuruldu..

18 ARALIK’TA TOPLANTI YAPILACAK

Başörtüsü takmanın Tacikli kadınların ulusal gelenek ve kıyafet kültürüne aykırı olduğunu savunan yetkililer başörtüsü takmayı yasal olarak kısıtlayan ilk adımı attılar.

Yetkililer, kadınların başörtüsü, satr, burka ve diğer Müslüman kıyafetleri giymelerini önermiyor. İnsan hakları savunucuları bu tür kısıtlamaların vatandaşların hak ve özgürlüklerini ihlal ettiğini savunuyor. Kaynağa göre, 18 Aralık’ta Duşanbe’de, Tacikistan’ın tüm devlet kurumlarının temsilcilerinin bu sorunu tartışmaya katılacağı bir yuvarlak masa toplanacak.

KADIN VE AİLE İŞLERİ KOMİTESİ BAŞLATTI

Bu tasarının geliştirilmesinin başlatıcısı, Tacikistan Cumhuriyeti Hükümeti kapsamındaki Kadın ve Aile İşleri Komitesidir. Savcı, Tacikistan Başsavcılığı’na yazdığı mektupta, satra ve başörtülü kadınlara yasal olarak tüm idari binalara girilmesinin yasaklamasını istedi. Savcılık Genel Sekreteri, bu talebi, Ulusal Mevzuat Merkezi’ndeki yasayı hazırlamak için bir bölümler arası komisyonun oluşturulduğu ayrı bir talimat temelinde, Başkanın icra dairesine gönderdi.

Editör: TE Bilisim