Ağır hasta ve ağır engelli vatandaşların bakımlarını yapan kişilere ödenen evde bakım maaşları yeni yıl düzenlemesinin ardından ne kadar olacak? 2021 Ocak ayından itibaren zamlanması beklenen evde bakım ücretlerine yapılacak artış oranı vatandaşlarca araştırılıyor. Asgari ücrete göre belirlenen evde bakım oranları 2020 Temmuz ayında 1460 TL’ye çıkmıştı. AÇSHB tarafından ödenen evde bakım aylığını almaya hak kazanan vatandaşların yeni senede alacağı zamlı evde bakım maaş miktarı ise merakla bekleniyor. Peki, 2021 evde bakım maaşı zammı ne kadar olacak? 2021 Ocak ayı evde bakım maaşları kaç lira? Bilgiler haber içeriğinde.

2021 evde bakım maaşı zammı ne kadar olacak? 2021 Ocak ayı evde bakım maaşları kaç lira?

Evde bakım maaşı oranları, asgari ücret zammına orantılı olarak belirlenmektedir. Buna göre, Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmeleri neticesinde 2021 yılı asgari ücret oranı netleştiğinde, ocak ayından itibaren uygulanacak olan evde bakım ücretleri de netlik kazanmış olacak.

Evde bakım maaşı nedir?

Evde bakım maaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, günlük yaşamını sürdüremeyecek derecede ağır hasta ya da ağır engelli olan ve (yüzde 59 engelli heyet raporu” bulunan vatandaşların bakımlarını üstlenen yakınlarına veya tanıdıklarına her ay ödenen ücrettir.

2020 evde bakım maaşı ne kadar?

Temmuz ayı itibariyle evde bakım maaş oranları 1.384 liradan 1.460 liraya yükseltilmiştir.

Evde bakım maaşı almak için nereye başvuru yapılır?

Ağır hasta ya da ağır engelli vatandaşların bakımını yapan kişilerin “evde bakım ücreti”nden yararlanambilmesi için birtakım şartlar aranmaktadır. Bu şartların vuc^dunun tespiti ve gerekli işlemlerin yapılabilmesi için ikamet edilen beldenin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl/İlçe Müdürlüklerine başvuru yapılmalıdır.

Editör: TE Bilisim