Köfteli makarna hemen her yaşta herkesin oldukça severek tükettiği pratik bir tarif. Bugün Gelinim Mutfakta programı yarışmacıları da en güzel ve en lezzetli Köfteli Makarna yapmak için hünerlerini konuşturuyor. Programdan esinlenerek bugün makarnayı hazırlamak isteyen izleyiciler de malzemeleri ve yapılışı konusunda araştırma yapıyor. Peki, Köfteli Makarna tarifi, malzemeleri… Gelinim Mutfakta Köfteli Makarna nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve püf noktalarıyla köfteli makarna tarifi!..

Köfteli Makarna tarifi, malzemeleri… Gelinim Mutfakta Köfteli Makarna nasıl yapılır?

Köfteli Makarna tarifi için gerekli malzemeler;

1 paket spagetti makarna 500 gram orta yağlı kıyma 1 adet yumurta 1 adet soğan (rendelenmiş) 3 yemek kaşığı galeta unu 1 avuç ekmek içi 3 diş sarımsak (rendelenmiş) 1 tutam maydanoz 1’er tatlı kaşığı domates ve biber salçası 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (damak tadınıza göre dilediğiniz baharatları kullanabilirsiniz)

1 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için

6-7 adet orta boy domates 2’şer yemek kaşığı domates ve biber salçası 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı biber veya pul biber 1 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı tuz 4 diş sarımsak (rendelenmiş)

Köfteli Makarna yapılışı;

Köftenin hazırlanışı;

Öncelikle maydanoz, soğan ve sarımsağı ince ince doğruyoruz. Kıymayı bir kabın içine alarak yumurtayı üzerine kırıyoruz. Baharatlarımızı, soğan, sarımsak, maydanoz ve ekmek içimizi de katarak güzelce yoğuruyoruz. Ardından köfteyi ortalama 15 büyük parçaya bölerek şekil veriyoruz.

Diğer taraftan makarna için tencereye suyu koyduktan sonra bir iki damla kadar yağ damlatıp bir çay kaşığı da tuz ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz. Suyumuz kaynadıktan sonra spagettilerimizi katarak pişiriyoruz.

Geniş bir teflon tavayı yüksek ateşte ısıtıp ardından yağımızı ekleyerek köfteleri kızartıyoruz.

Sosunun hazırlanışı;

Rendelenmiş domates, salça, sarımsak ve zeytinyağını ufak bir tavaya alalım. Orta ateşte hafif pişirip makarnanın haşlandığı sudan 1 bardak sosumuza ekleyelim. Tuzunu da ekleyerek güzelce pişirelim.

Hazırladığımız sosu, pişmekte olan köftenin üzerine ekleyelim. Köfte ve sosu güzelce harmanladıktan sonra ister makarnayı da kapta karıştırıp, veya isterseniz servis tabağında soslu köfte ve makarnanızı istediğiniz gibi sunuma hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim