Kastamonu‘nun Cide ilçesinde ikamet eden ahşap ustası Mustafa Alt, Afrinli çocuklar için yaptığı topaçları hediye etmek hedefiyle, sağlık nedeniyle 15 yıldır hiç ayrılmadığı köyünden yola çıktı.

Cide’ye bağlı Çayyaka köyünde annesiyle yaşayan Alt, televizyonda izlediği Afrinli bir çocuğun ağlamasından çok etkilenerek evinin yanında bulunan küçük atölyesinde topaç yapmaya karar verdi.

İtinayla hazırladığı bin topacı rengarenk boyayan Alt, oyuncakları Afrin’e gönderilmek üzere Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) yetkililerine verdi. Alt’ın bu davranışından etkilenen dernek üyeleri, topaçları Afrinli çocuklara kendi eliyle hediye etmesi için bölgeye götürmeyi teklif etti. 15 yıldır köyünden hiç ayrılmayan usta, Afrinli çocuklara topaçları dağıtmak niyetiyle teklifi kabul etti.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği üyeleri, Alt’ı köyünden alıp Afrin’e gitmek üzere Kastamonu’dan ayrıldı.

Mustafa Alt, yaptığı açıklamada, hormon bozukluğu sebebiyle boyunun 2 metre 3 santimetre olduğunu, köyünde evinin yanında bulunan küçük atölyesinde farklı ahşap ürünler yapıp satarak geçimini sağladığını söyledi.

“ONLARIN AĞLAMASI DA HÜZNÜ DE ÇOK ETKİLEDİ”

Afrinli çocuklar için bin tane topaç yaptığını anlatan Alt, komşunun komşu üzerinde hakları olduğunu, komşularının orada zulüm ve baskı altındayken köyünde rahat edemeyeceğini, Afrin’deki komşularının zulüm altında kalması çocuklarının çaresiz kalmasının kendisin çok etkilediğini ifade etti. Alt, “O çocukları biraz olsun güldürmek için bin topaç yaptım.” dedi.

Anne Makbule Yatkın da evladının, çalışamadığı için 15 yıl önce İstanbul’dan gelip köye yerleştiğini ve birlikte yaşamaya başladıklarını aktardı.

Oğlu için küçük bir ahşap atölyesi açtıklarını söyleyen Yatkın, evladının boyu çok uzun fazla için çalışamadığını, çalıştığı zaman ise ayaklarının şiştiğini, bu sebeple bir yere de gidemediğini ifade etti. Makbule Yatkın, “Birlikte analı oğullu burada yaşıyoruz. Yıllardır köyden çıkmadı. Şimdi Afrin’e gidiyor. Allah yolunu açık etsin.” dedi.

Editör: TE Bilisim