Şehirler arası yasağın ne zaman kalkacağı vatandaşların en çok merak ettiği soru oldu. İçişleri Bakanlığının ve vatandaşın koronavirüs ile mücadelesi topyekün devam ediyor. Arka arakaya açıklanan tedbirler kapsamında önlemler alınmaya devam ederken bu önlemler arasında şehirler arası seyahat yasağı da bulunuyor. Şehirler arası mecburi yolculuk yapacak vatandaşlar ise e-Devlet Kapısı üzerinden “e-Başvuru” ile seyahat izin belgesi başvurularını yapabiliyor. Peki Şehirler arası yasak ne zaman bitecek? 2020 yollar ne zaman açılacak?

Şehirler arası yasak ne zaman bitecek? 2020 yollar ne zaman açılacak?

Koronavirüse salgınına karşı alınan önlemler arasında 30 büyükşehir ile Zonguldak iline giriş çıkışlar yasaklanmıştı. İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgeye göre, alınan tedbirler kapsamında gıda temizlik gibi zorunlu ihtiyaç ve lojistik araçlar dışında giriş çıkış yapılamıyor. İlk etapta 15 gün için alınan kararın uzatılması bekleniyor. Konuya ilişkin için henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

30 BÜYÜK ŞEHİR LİSTESİ

Adana – Adana Büyükşehir Belediyesi Ankara – Ankara Büyükşehir Belediyesi Antalya – Antalya Büyükşehir Belediyesi Aydın – Aydın Büyükşehir Belediyesi Balıkesir – Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bursa – Bursa Büyükşehir Belediyesi Denizli – Denizli Büyükşehir Belediyesi Diyarbakır – Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Erzurum – Erzurum Büyükşehir Belediyesi Eskişehir – Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gaziantep – Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hatay – Hatay Büyükşehir Belediyesi İstanbul – İstanbul Büyükşehir Belediyesi İzmir – İzmir Büyükşehir Belediyesi Kahramanmaraş – Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kayseri – Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kocaeli – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konya – Konya Büyükşehir Belediyesi Malatya – Malatya Büyükşehir Belediyesi Manisa – Manisa Büyükşehir Belediyesi Mardin – Mardin Büyükşehir Belediyesi Mersin – Mersin Büyükşehir Belediyesi Muğla – Muğla Büyükşehir Belediyesi Ordu – Ordu Büyükşehir Belediyesi Sakarya – Sakarya Büyükşehir Belediyesi Samsun – Samsun Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa – Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tekirdağ – Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Trabzon – Trabzon Büyükşehir Belediyesi Van – Van Büyükşehir Belediyesi

Editör: TE Bilisim