Türkiye’nin Sağlıkta Dönüşüm Projeleri kapsamında hayata geçirilen Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi, geçtiğimiz Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açılmıştı. Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi Başhekimliği görevine Doç. Dr. Mehmet Emin Kalkan getirildi. 2003-2009 yılları arasında kardiyoloji alanında uzmanlık alan Doç Dr. Kalkan’ın, ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış çok sayıda bilimsel makalesi bulunmakta. Peki, Mehmet Emin Kalkan kimdir? Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi Başhekimi Mehmet Emin Kalkan hakkında bilgiler yazının devamında yer almakta…

Doç. Dr. Mehmet Emin Kalkan kimdir?

Şubat 1979’da Hatay’ın Antakya İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Antakya’da tamamladı. 1995 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı, 2001 yılında “Tıp Doktoru” unvanıyla mezun oldu. Kardiyoloji alanındaki uzmanlık eğitimini 2003-2009 yılları arasında, Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı bünyesinde tamamladı.

Askerlik görevini Genel Kurmay Başkanlığı Karargâhı Sağlık Komutanlığı’nda, Mecburi hizmet görevini ise Zonguldak Devlet Hastanesi’nde tamamladıktan sonra, 2012 yılında Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği’ne tayin oldu. Kardiyoloji alanındaki çalışmalarını devam ettirerek 2015 yılında Kardiyoloji alanında “Doçentlik” unvanı aldı. 2015 yılında ise, görev yaptığı Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne “Başhekim” olarak atandı.

Türk Kardiyoloji Derneği ve Avrupa Kardiyoloji Derneği üyesi olması yanında, Ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış çok sayıda bilimsel makalesi bulunmaktadır. Ayrıca, Sağlık Yönetimi alanında özel bir üniversitede doktora yapmaya hak kazanmıştır.

Aralık 2016 tarihi itibariyle İstanbul İli Çekmece Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri olarak göreve başlamıştır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilisim