Romanya’nın başkenti Bükreş’te, EURO 2020 Avrupa Şampiyonası kura çekimi yapıldı. Türkiye A Milli Futbol Takımı adına; Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri ve Teknik Direktör Şenol Güneş katılım gösterdi.

Milli takımımızın üstün ve tarihi bir performans gösterdiği EURO 2020 Avrupa Şampiyonası mücadelesi kapsamında A Grubu’nda yerimizi aldık.

İşte kura sonucu belli olan gruplar…

GRUP A

Türkiye

İtalya

Galler

İsviçre

GRUP B

Danimarka

Finlandiya

Belçika

Rusya

GRUP C

Hollanda

Ukrayna

Avusturya

Uluslar Ligi Play-Off D Grubu birincisi

GRUP D

İngiltere

Hırvatistan

Uluslar Ligi Play-Off C Grubu birincisi

Çek Cumhuriyeti

GRUP E

İspanya

İsveç

Polonya

Uluslar Ligi Play-Off B Grubu birincisi

GRUP F

Uluslar Ligi Play-Off A Grubu birincisi

Portekiz

Fransa

Almanya

PLAY-OFF’LAR MART’TA

EURO 2020 gruplarının kurasında 24 ülke 4 torbada yer alacak. A Milli Takım, kura çekiminde 3. torbada bulunacak. Elemeler vasıtasıyla 20 ülke EURO 2020’ye direkt katılma hakkı kazandı. Turnuvada mücadele edecek son 4 ekip, Mart 2020’deki UEFA Uluslar Ligi play-off maçları sonunda belli olacak.

Play-off etabı A Grubu’nda İzlanda-Romanya ve Bulgaristan-Macaristan, B Grubu’nda Bosna Hersek-Kuzey İrlanda ve Slovakya-İrlanda Cumhuriyeti, C Grubu’nda İskoçya-İsrail ve Norveç-Sırbistan, D Grubu’nda ise Gürcistan-Belarus ve Kuzey Makedonya-Kosova müsabakaları oynanacak. Eleme usulü yapılacak maçların kazananları, grup birincisi olarak finallere katılabilmek için karşı karşıya gelecek.

Editör: TE Bilisim