Sercan Toplar’ın Özel Haberi

Her geçen gün etrafı saran trafik magandalarının ne zaman nasıl ortaya çıkacağını kestirebilmek artık çok güç. İstanbul gibi büyükşehirlerde sayıları gittikçe artıyor. Özellikle kadın sürücülere musallat olan ve direksiyonda büründükleri şiddet yüklü psikolojiyle önüne geleni tacize yeltenen hastalıklı şahıslar kontrolsüz davranışlar sergiliyor.

İstanbul’un Bakırköy ilçesinin Valikonağı caddesinde yaşanan olay ise yine akıllara zarar bir manzara ortaya çıkardı. Çünkü B.Y. adlı kadın sürücünün yönetimindeki aracı sıkıştırmaya başlayan trafik magandası, işi polis taklidi yapmaya kadar vardırdı.

Kadın sürücünün polis memuru kuzeni B.B’nin arka koltukta oturduğu sırada yaşanan taciz olayı, bir süre sonra gasp olayına dönüştü. Emniyette verdikleri ifade tutanaklarına göre olay şöyle gelişti. Polis memuru B.B.’nin içinde bulunduğu aracı seyir halindeyken sıkıştıran Yalçın K. adlı şahıs ardından selektör ve kornayla tacize başladı. Bütün tacizlere rağmen B.B ve direksiyondaki kuzeni kadın sürücü şahsı muhatap almayarak yoluna devam etti.

MARKETİN ÖNÜNE KADAR TAKİP ETTİ

Ancak bütün tacizlerine rağmen kendisinden uzak durdukları şahıs peşlerini bırakmadı. Polis memuru ve kuzeni evlerinin bulunduğu sokağa doğru sinyal vererek döndükten sonra markete uğradı. Tam bu sırada Yalçın K.’nın fren sesiyle soluğu hemen arkalarında aldığını gördüler.

Öfkeyle arabasından inen şahıs muhatabının kadın olmasından cesaret alarak şoför koltuğuna yöneldi ve tehditler savurdu. Hızını alamayan şahıs camı yumruklamaya başlayınca arka koltukta oturan polis memuru B.B arabadan indi ve kendisini sakin olması için uyardı. Fakat hem ailesini korumak hem şahsın tacizlerini sürdürmesini engelleme çabasına muhatabı “Siz kim olduğunuzu zannediyorsunuz?”, “Ben polisim çekici çağıracağım işte arabanızı çektireceğim”, “Size ceza yağdıracağım” gibi yalanlarla karşılık verdi.

POLİS MEMURUNU GASP ETMEYE ÇALIŞTI

B.B. bunun üzerine kendine polis süsü veren şahsa kimliğini göstererek “Ben de polisim” dedi. Foyasının ortaya çıkmasından korkan şahıs, B.B.’nin kimliğini gösterdiği sırada koluna vurarak cüzdanını yere düşürdü. Sonra hızla yerden aldığı cüzdanla birlikte arabasına yönelerek kaçmaya çalıştı.

Şahsa arkadan yetişen polis memuru B.B. arabaya binmesine izin vermedi. Bir eliyle şahsı engelleyen B.B diğer eliyle 155’i arayarak yardım istedi. Bütün bu yaşananların ardında olayla ilgili adli süreç başlatıldı. Mahkemenin, trafik magandalığından bir tür gasp olayına dönüşen böylesine can sıkıcı olay hakkında vereceği cezanın caydırıcı olması bekleniyor. Öyle ki kadın sürücüler üzerinde ciddi korkuya yol açan bu türden olayların yaşanmaması için alınacak karar emsal teşkil edecek.

Editör: TE Bilisim