Diriliş Postası Muhabiri Ceyhun Aşirov/Rusya

Simonyan yaptığı paylaşımda özellikle Paşinyan iktidarının hapse attığı eski Ermenistan Cumhurbaşkanı Koçaryan konusuna da değinerek “Siz Rusya’ya karşı nankörlük ederek Moskova’nın müttefiki olan Robert Koçaryan’ı ve diğerlerini hapse atınız ve böylelikle Rusya dostlarını yüzüne tükürdünüz.” ifadelerini kullandı.

Simonyan Ermenistan’da Rusya karşıtlarının güçlendiğine de vurgu yaparak, “Sizler Rus iş adamlarını ülkeden çıkartarak Ermenistan’da anti Rusya havası estirdiniz batı nutukları attınız, gençlere Rusya’da iktidarı nasıl değişmek gerektiğini öğrettiniz ve Kafkasya’yı Rusya karşıtlarının mekânına çevirdiniz’’ diye bildirdi.

Simonyan bütün bunlardan sonra zora düşüp Türk ordusunu karşınızda gördüğünüz zaman Rusya’dan hemen yardım dilendiniz diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şimdi ise Ermenistan’ın sınırında savaş sizleri korkuya salmış, iktidarın varlığı bile soru işareti altına düştü, karşınızda Türk Ordusunu görünce hemen yaptıklarınızı unutarak Rusya’dan yardım dileniyorsunuz. Ama Son yıllarda yaptıklarınızdan ve attıklarınız çamurlardan sonra yardım beklemeye ve istemeye hakkınız yoktur hatta Rusya’nın sizi silmeye ve yüzünüze tükürmeye manavı hakkı var.”

2018 senesinde Rusya yanlısı iktidara karşı Erevanda eylemler başladı ve ardından Başbakan Serj Sarkisyan’ı istifa etmek zorunda kaldı.

Muhalif lider Nikol Paşinyan Erivan’da Cumhuriyet Meydanı’nda toplananlara hitaben yaptığı açıklamada, “Kadife Devrim kazandı. Ama bu daha ilk adım. Devrimimiz yarı yolda kalamaz. Nihai zafere ulaşmasını umut ediyorum” dedi.

ERMENİSTAN’DA DEĞİŞİM SÜRECİ 

Ardından seçimler yapıldı ve Paşinyan Ermenistan başbakanı oldu.

o günden sonra Paşiinyan her ne kadar Rusya’ya ılımlı mesajlar verip askeri anlaşmalar yapasıda Rusya yanlıları ve özellikle medyası, Ermenistan İktidarının Moskova çizgisinden çıktığını ve Batı politikaları izleyerek Kremlini rahatsız ettiğini öne sürüyor.

Editör: TE Bilisim