Libya halkı, darbeci Hafter’e bağlı paralı militanların zulmünün son bulması çağrısında bulunuyor. Cufra kentine bağlı Hoon bölgesinde halk, darbeci Hafter karargahının önünde protestolara başladı.

Hafter güçlerine bağlı savaşan Sudanlı “Cancevid” ve Rus “Wagner” çetelerinin silahlı saldırılarının ve hırsızlıklarının bir son bulmasını talep eden protestocular, ellerinde “kısas” yazılı pankartlar taşıdı.

ASKERLER BÖLGEDEN ÇEKİLSİN

Öfke Volkanı Operasyonu basın biriminin Facebook hesabındaki açıklamada, göstericilerin “Cufra kenti ve Hoon bölgesinde paralı askerler tarafından sivillere karşı tekrarlanan silahlı baskınların son bulması için askerlerin bölgeden gönderilmesini.” talep ettikleri duyuruldu.

Eymen Abdullah Ebu Kuseyse, geçtiğimiz günlerde 18 Cancevid militanının saldırısında hayatını kaybetmişti. Temmuz ayında aynı bölgede Ziyad el-Arabi isimli vatandaş Cancevidler’in arabasını çalmalarını engellemeye çalışırken evinin önünde öldürülmüştü. Bu olaydan sonra üç genç de evlerinin önünde katledilmişti.

TOPLU MEZARLAR ORTAYA ÇIKTI

Geçtiğimiz günlerde Libyalı göstericiler, Sudanlı Cancavid ve Rus Wagner paralı askerlerinden intikam alma talebiyle el-Cufra’nın Hun bölgesinde, darbeci Hafter’e bağlı bir karargaha baskın düzenlemişti.

Hafter milislerinin, Trablus’a yönelik 14 ay süren saldırılarında harekat ve ikmal merkezi olarak kullandığı Terhune’nin kurtarılmasının ardından Libya makamları, şehirde ve çevresinde çok sayıda toplu mezar ve cesede ulaşmıştı.

Editör: TE Bilisim