Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2018 vergilendirme dönemine ilişkin Türkiye genelinde en fazla vergi beyan eden 100 mükellefi açıkladı. Vergi rekortmenleri listesinde iş adamı Erman Ilıcak da kendisine yer buldu. Soyadına aşina olsak da pek de medyatik bir isim olmayan Ilıcak, sosyal medya başta olmak üzere birçok mecrada hakkında en çok arama yapılan isimler arasına girdi. Arama motorlarında, “Kimdir”, “Msleği nedir”, “Şirketleri” gibi yoğunluklu aramalar dikkat çekti. Peki Erman Ilıcak kimdir, nerelidir? İşte Erman Ilıcak hayatı biyografisi ve hakkında merak edilenler…

ERMAN ILICAK KİMDİR?

Ekim 1967 Malatya doğumlu olan Dr. Erman Ilıcak, Rönesans Holding’in kurucusu ve başkanıdır. 1985 yılında Özel TED Ankara Koleji’nden, 1990 yılında ODTÜ İnşaat Mühendisliği’nden mezun oldu. 2002’de Minnesota Üniversitesi ile birlikte Viyana Ekonomi ve İşletme Üniversitesi’nden MBA derecesi aldı. 2011 yılında Paris’teki Uluslararası İşletme Okulu’ndan İşletme Yönetimi doktora derecesi aldı. 1990 – 1993 yılları arasında ENKA İnşaat firmasında planlama mühendisi olarak çalışan Ilıcak, 1994 yılında Rönesans Holding’i kurdu.

28 ÜLKEDE FAALİYET GÖSTEREN ŞİRKET

Bu Holding, inşaat ve yatırım konusunda uzmanlaşmış bir şirketler grubudur. 75 bini aşkın çalışanıyla Rönesans Holding, 28 ülkede faaliyet göstermektedir. ENR listesinde, Rönesans Holding 2018 yılında dünyada 36. ve Avrupa’da 9. sırada yer almaktadır. Rönesans Grubu, ağır sanayi tesisleri, altyapı projeleri, üretim tesisleri, kimyasal üretim tesisleri, yiyecek ve içecek işleme tesisleri, otomotiv ve makine üretim fabrikaları, kamu binaları, sağlık kompleksleri ve enerji santralleri ile alışveriş merkezleri, ofisler, oteller, konutlar ve karma kullanımlı yapılar inşa etmektedir.

Editör: TE Bilisim