Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Konya’da Özgür Duran’ı (32), kız arkadaşı Ayşe D.’yi (35) döverken engellemek istediği sırada çıkan arbedede bıçaklayan Kadir Şeker ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gül, Hakimevi’nde gerçekleştirilen Hakim ve Savcı Yardımcılığı Çalıştayı’nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı:

“Olay çok yeni zaman tanımak lazım. Savcı verileri topluyor, soruşturmayı sürdürüyor. Bu soruşturma neticesinde karar varılacak. Savcılık makamı kişilerin sadece aleyhine verileri toplayan verileri toplamıyor. Kişinin lehine olan ne varsa onları da toplayarak soruşturmayı tamamlayacak. Kimse Kadir suçludur diyemez. Ama ortada bir ceset var. Cinayet soruşturması sürüyor. Burada olay meşru müdafaa mıdır, hukuka uygunluk sebebiyle ortada bir suç yok mudur… Bunların hepsi soruşturma aşaması sonrasında ortaya çıkacaktır.”

“TUTUKLULUK BİR TEDBİRDİR”

Bakan Gül açıklamasını, “Hakim savcı da sizin bizim gibi bir insan. Onların da bir vicdanı, kalbi var. Veriler çerçevesinde soruşturmayı tamamlayacaklar. Hepimize düşen soruşturmanın sonucunu beklemektir. Bizim de beklentimiz soruşturmanın bir an önce tamamlanmasıdır. Bir kişi tutuklu olunca kesin baştan bir mahkum olmuş gibi değerlendirmek yanlıştır. Tutukluluk bir tedbirdir. Tutuklu oldu diye mahkum oldu, suçludur demek doğru değildir. Salıverildi diye, serbest bırakıldı diye suçsuzdur anlamı da çıkmaz. Bunların hepsi yargılama aşamasında hakim savcının vereceği kararla çıkacaktır. Dolayısıyla hepimiz bu sonucu bekleyeceğiz. ” diyerek sonlandırdı.

NE OLMUŞTU?

Tıp fakültesinde okumak için üniversite sınavlarına hazırlanan Kadir Şeker, 5 Şubat Çarşamba akşamı tramvaydan inip evine giderken Özgür Duran’ın Ayşe D.’yi dövdüğünü gördü. Duran’a engel olmak istedi. Ancak çıkan arbedede Şeker, Duran’ı öldürdü.

Özgür Duran hayatını kaybederken Kadir Şeker ‘kasten adam öldürme’ suçundan tutuklandı. Şeker’in avukatı, tutukluluk kararına bir üst mahkeme olan 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği’ne dilekçe vererek itiraz etti. Avukat, Kadir Şeker’in tahliye edilmesini istedi.

Olayın ardından Kadir Şeker için sosyal medya kullanıcıları tarafından çok sayıda destek mesajı geldi.

Editör: TE Bilisim