Diriliş Postası Muhabiri Büşra Kılıç

Dünyada meydana gelen teknolojik gelişmelere dikkat çekmek amacıyla; bu yılki konusu “Dijital Gelecek” olarak belirlenen, iş ve akademi dünyasından 7 binin üzerinde katılımcıya ev sahipliği yapacak olan MÜSİAD Vizyoner19’un basın toplantısı MÜSİAD Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya MÜSİAD Vizyoner’19 İcra Kurulu Başkanı Muhammet Ali Özeken, Vizyoner’19 İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Davut Altunbaş, Vizyoner’19 İcra Kurulu Üyeleri Fahrettin Oylum, Murat Günenç, Sertip Akşahin, Meltem Karateke ve Genel Sekreter İbrahim Çukur katıldı. Murat GünençÇarşamba günü gerçekleşecek olan zirve hakkında bilgiler verdi. Program hakkında konuşan Muhammet Ali Özeken, Vizyoner’19 Zirvesi ile dünyada meydana gelen dijital dönüşüm sürecine dikkat çekmeyi amaçladıklarını, bu zirveyle toplumsal, ekonomik ve siyasi anlamda farkındalık oluşturmayı planladıklarını dile getirdi.

TÜRKİYE LİDERLİĞE TALİP

Türkiye’nin tarihi süreç içerisinde birinci, ikinci ve üçüncü sanayi devrimlerini kaçırdığını dile getiren Özeken, bilgi ve dijitalleşme çağı olarak adlandıran bu yeni dönemde Türkiye’nin aktif rol almasının, gelecekte güçlü bir şekilde var olabilmek adına elzem olduğunu kaydetti. Dijitalleşme sürecinin gelecek 20 yıl içerisinde günümüzdeki mesleklerin büyük bir kısmında dönüşüme neden olacağına da değinen Özeken, bu sürecin iyi değerlendirildiği takdirde iş dünyası için büyük fırsatlar barındırdığını belirtti. Türkiye’nin “milli ve yerli üretim” mottosuyla özellikle son dönemde büyük bir atılım gerçekleştirdiğini vurgulayan Özeken, ancak bu durumun yeterli olmadığını, bu yeni dönemde Türkiye’nin aktif rol alarak, gelecekte güçlü bir şekilde var olabilmek adına önemini, Türkiye’nin doğru strateji ve yerinde hamleler ile bu defa geriden takip eden değil, liderlik eden, yol açan rolüne talip olduğunu, toplumun ve iş dünyasının tüm katmanlarıyla bu süreceomuz vermesi gerektiğini belirtti.

İNSAN ODAKLI ZİRVE

MÜSİAD’ın düzenlediği ve Türkiye’nin bu sene yapılan en kapsayıcı teknoloji etkinliği olan Vizyoner’19, dijital ve teknoloji konularını da insan ve değerlerine, değişen dünyada ortaklık kültürü ve değerlerimizin önemine değinerek fark yaratacak. İnsan ile gelişen ve değişen dünyada, Türkiye’nin en önemli iş insanları derneği olarak, insan odaklı bu zirve 2019 yılına damgasını vuracak. Türkiye ve dünyadan önde gelen uzman, akademisyen ve iş insanlarının katılımlarıyla gerçekleştirilecek zirvede, güncel teknolojik çalışmalar ve teknolojinin (gelişmesi ile) sosyal ve ekonomik değişimler kapsamlı bir şekilde ele alınacak. Zirvede, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, Türkiye’nin teknoloji hamlelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.

Editör: TE Bilisim