İlk ara tatilin ardından uzaktan eğitime geçen öğrencilerin1. dönem yazılı sınavları yarım kalmıştı ve o dönem olan sınavları iptal edilmişti. Karne günün yaklaşmasıyla beraber İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri sınavların yapılıp yapılmayacağını merak ediliyor. MEB Bakanı Ziya Selçuk sınavlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki. Bu dönem yarı yıl tatili ne zaman olacak, ara tatil de yarı yıla eklendi mi? Sınavlar hangi konulardan yapılacak? Detaylar haberimizde yer alıyor…

BU DÖNEM YARI YIL TATİLİ NE ZAMAN OLACAK, ARA TATİL DE YARI YILA EKLENDİ Mİ?

Yarıyıl tatili 25 Ocak tarihinde başlayacak ve 5 Şubat 2021’de sona erecek. İkinci dönem, 8 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak. İkinci dönem ara tatili ise 12-16 Nisan 2021’de yapılacak. Eğitim öğretim yılı 18 Haziran 2021 Cuma günü sona erecek.

SINAVLAR HANGİ KONULARDAN YAPILACAK?

Okullar ara tatil dönüşü uzaktan eğitime geçilmiş ve öğrencilerin 1. dönem yazılı sınavları yarım kalmıştı. MEB Bakanlığından yapılan son dakika açıklamasına göre İlkokul öğrencilerinin okul sınavları düzenlenmeyecek. Ortaokul ve lise öğrencilerinin yapılmayan sınavları okullarda gerçekleştirilecek.

Bu eğitim-öğretim yılında ilkokullarda sınav yapılmayacak, karne notları ders etkinliklerine katılım puanı ile belirlenecek. Ortaokul ve liselerde birinci döneme ait bir yazılı/uygulama puanı ve performans notları üzerinden ölçme değerlendirme yapılacak.

Editör: TE Bilisim