Temmuz ayına girilmesiyle beraber okulların açılmasına ilişkin detaylar araştırılmaya başlandı.. Konuyla alakalı açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı okulların açılma tarihiyle ilgili yeni açıklama yaptı. Buna göre; Yeni eğitim ve öğretim dönemi 31 Ağustos 2020’de başlayacak ve 18 Haziran 2021’de biteceği bildirildi. Bu gelişmeleri yakından takip eden öğrenci ve veliler ise nakil tarihlerini araştırıyor. Peki Nakiller ne zaman açıklanacak? 2020 MEB e-okul Nakil tarihleri belli oldu mu? Konuyla alakalı tüm detaylar haberimizde…

Okullarda koronavirüs önlemleri belirlendi!

Sağlık

Habere Git

NAKİLLER NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 2020 MEB E-OKUL NAKİL TARİHLERİ BELLİ OLDU MU?

2019-2020 eğitim ve öğretim yılı Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilkokul ve ortaokullarda eğitim gören öğrencilerin dönem sonu iş ve işlemlerinde aksaklıkların oluşmaması adına nakil işlemleri 3 Ocak 2020 ile 3 Şubat 2020 tarihleri arasında kapatılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı nakillerin ne zaman başlayacağına ilişkin açıklaması henüz gelmedi. MEB’den nakil tarihlerine ilişkin açıklama gelir gelmez nakil tarihleri buradan yer alacaktır.

NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Hazırlık sınıfı olan okullara geçiş için de yine taban puan geçerli. Hazırlık sınıflarından hazırlık sınıfı bulunmayan okulların 9’ncu sınıflarına, hazırlık sınıfı bulunmayan okulların 9’ncu sınıflarından hazırlık sınıflarına yeterlilik sınavı aranmadan.

Hazırlık sınıfı bulunmayan okulların 9’ncu sınıflarından hazırlık sınıfı bulunan okulların 9’ncu sınıflarına yeterlilik sınavına bağlı olarak içinde bulunulan öğretim yılının Kasım ayının son iş gününe kadar nakil ve geçiş yapılabilir. Bu aydan sonra bu sınıflar arasında nakil ve geçiş yapılamaz. Ancak, hazırlık sınıfı olan okulların kendi aralarındaki nakil ve geçişler yine yapılabilir.

Hazırlık sınıfı bulunmayan okulların 10, 11 ve 12’nci sınıflarından hazırlık sınıfı bulunan okulların aynı sınıflarına yeterlilik sınavına bağlı olarak nakil yapılabilir. Yeterlilik sınavında başarılı olan öğrencilerin onay işlemleri açık kontenjana ve merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre yapılır.

Editör: TE Bilisim