Diriliş Postası Haber Müdürü Muhammed Şimşek

Çok değil daha birkaç gün önce stratejik yatırımları gündemine alan Türkiye Varlık Fonu, ilk yatırımını rafineri ve petrokimya alanında gerçekleştireceğini duyurdu. Ceyhan’da kurulacak tesisin inşasına tasarım ve mühendislik çalışmalarının tamamlanması açısından 2021’de başlanacak olsa da bu alandaki 10 Milyar dolarlık yatırım ülkemizin dış ticaret açığının kalıcı azaltılmasını sağlayacak olan yılda 1,5 milyar dolar katkı sağlaması öngörülüyor.

İnşaat süresince yaklaşık 10 bin, faaliyet döneminde ise 5 bin kişilik istihdam oluşturması beklenen projenin, ileri teknoloji ve yenilikçi üretim yöntemleri açısından dünyada örnek gösterilen yatırımlar arasında yer alması hedefleniyor.

SANAYİDE YATIRIM MÜJDESİ

Son dönemde sanayi ve teknoloji alanında üst üste gerçekleştirilen atılımlar da yeni istihdam imkanlarının beraberinde getiriyor. Özellikle Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ekimde 10,4 milyar liralık yeni yatırım için teşvik belgesi düzenlediklerini, bu yatırımlar hayata geçirildiğinde 23 bin 14 kişiye istihdam sağlanacağını öngördüklerini ilan etmesi yüzleri güldürdü.

Bakan Varank, Twitter hesabından “Milli Teknoloji Hamlesi” etiketiyle paylaştığı mesajında, ekimde yatırım teşviği verilen 5,5 milyar liralık 349 yatırımın tamamlama vizesi aldığını belirterek, 11 bin 378 vatandaşın bu firmalarda istihdam edildiğini belirtti.

SAĞLIKTA DEV İSTİHDAM

Tüm bunların yanı sıra daha birkaç gün önce aylardır beklenen Sağlık Bakanlığı personel alımının tarihi belli oldu. Sağlık Bakanlığınca 17 bin 689 sözleşmeli sağlık personeli alımı aralık ve 2020 yılı şubat aylarında iki dönem olarak yapılacak. Buna göre “7 bin 525’i hemşire, 2 bin 182’si ebe ve 6 bin 951’i sağlık teknisyeni/teknikeri olmak üzere, psikolog, fizyoterapist, diyetisyen, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi” gibi binlerce kişi kamuda iş hayatına atılacak.

Editör: TE Bilisim