Elma sirkesinin faydaları saymakla bitmez. Yapılan araştırmalara göre en bilindik faydalarını da sizin için araştırdık. İşte, elma sirkesinin sağlık için mucizevi 7 faydası şöyle:

Enfeksiyonlara karşı koruyarak bakterileri yok eder. Cilt için doğal bir bakım ürünüdür. Sivilceleri yok ederek akne oluşumunu önler. Kan şekerini düzenli bir seviyeye getirir ve şeker hastalığı ile mücadele eder. Uzun süreli tokluk hissi verdiğinden kilo vermeye yardımcı olur. Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağlar. Antioksidan özelliği sayesinde vücut direncini artırır ve kanser riskini azaltır. Migrene ve baş ağrısına iyi gelir.

Elma Sirkesi Neye İyi Gelir?

Elma sirkesinin iyi geldiği şeyler, daha çok uzun vadeli hastalıklar olarak açıklanmıştır. Aşağıda bu hastalıklar hakkında bilgi verilmiştir:

Siğil, mantar, kulak enfeksiyonlarına iyi gelir. Aynı zamanda yaraların iyileşmesinde de kullanılır. Çünkü dezenfekte özelliğe sahiptir. Cilt temizleyici etkisi sayesinde akne ve sivilce izlerini yok eder.

Şeker hastalığına karşı kan şekerini düzenliği için savaşır. Mideyi dengeler ve sağlıklı ve doyurucu olduğundan dinç hissettirir. Az kalori tüketimi sağladığından bel ve göbek çevresinin incelmesini sağlar. Kalp ve damar hastalıklarının ilerlemesini durdurarak oluşabilecek hastalıkları engeller. Kanserli hücrelerin oluşumunu önler. Migren ve baş ağrısının tedavisinde kullanılır.

Elma Sirkesinin Cilde Faydası Var Mıdır?

Elma sirkesinin cilt için yararları olduğu bilinmektedir. Bunlar aşağıda verilmiştir:

Anti bakteriyel özelliği sayesinde akne oluşumunu engellemede kullanılır. Cildi sıkılaştırıcı bir özelliğe sahip olan elma sirkesi, kırışıklığı azaltır ve erken yaşlanmayı önler. Et benleri zararsız bir cilt büyümesi olarak görülse de kimi zaman estetik açıdan rahatsız edici olabilir. Düzenli olarak et benlerinin üzerine elma sirkesi sürülürse kurumaları ve düşmeleri sağlanır. Elma sirkesini suyla hafif seyrelterek cilde sürmek güneş yanıklarını rahatlatır. İçeriğindeki malik asit cildin en dış tabakasının soyulmasına bu da ölü cilt hücrelerinin atılmasına yardımcı olur.

Elma sirkesinin faydaları arasında cilde katkıları yukarıda da görüldüğü gibi oldukça fazla ve önemlidir.

Elma Sirkesi Yüze Nasıl Uygulanır?

Elma sirkesinin yüze uygulanma şekli değişiklik gösterebilir:

Tonik olarak uygulanacaksa; litre suya 1 – 2 yemek kaşığı sirke eklenir. Sivilceler için kullanılacaksa yarı yarıya sulandırılmalıdır. Biraz beklettikten sonra durulanmalıdır. 1 yemek kaşığı elma sirkesi ile 3 yemek kaşığı soda karıştırılır. Cilde püskürtülerek uygulanır. Tamamen ıslandıktan sonra bir pamuk yardımıyla yüz silinir. Günde 2 kere yapıldığında etkili sonuç verir.

Zayıflamak İçin Elma Sirkesi Nasıl Tüketilmelidir?

Elma sirkesinin zayıflamak için tüketirken şu karışım yapılarak bir kür elde edilir:

1 tatlı kaşığı elma sirkesi ve 1 tatlı kaşığı bal 1 bardak ılık suyun içine eklenerek karıştırılır.

Kahvaltıdan yarım saat önce tüketilir ve detoks etkisi yaratır. Haftada 3 gün diyetin yanında tüketilmelidir. Salata ve yemeklere de bolca sirke eklenebilir. Günlük öğünlerde, çorbaların içinde sirke kullanarak metabolizma hızlandırılır. Bu sayede kilo vermek daha kolay ve hızlı olur.

Yukarıda verilen yararları ile birlikte elma sirkesinin bazı zararları da bulunmaktadır. Elma sirkesinin yanlış şekilde, miktarda kullanımı organlarda ve ciltte hasarlara yol açabilir. Seyreltmeden direkt içmek yemek borusu ve mide açısından oldukça sakıncalıdır. Bağırsaklara faydalı olmasının yanında çok fazla miktarda tüketildiğinde sindirim problemlerine yol açabilir. İshal, hazımsızlık, mide yanması, ekşime gibi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle elma sirkesinin faydaları kadar zararları da dikkate alınmalıdır.

Alıç Sirkesinin Faydaları Nelerdir, En Çok Neye İyi Gelir? Alıç Sirkesinin Yan Etkileri

Sağlık

Habere Git

Sandaloz sakızlı elma sirkesinin faydaları ve sağlığa 7 yararı

Sağlık

Habere Git

Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? İşte Boğaz Ağrısı Nedenleri

Sağlık

Habere Git

Editör: TE Bilisim