Türkiye ve dünya mutfağından taşıdığı farklı lezzetlerle dikkati çeken MasterChef Türkiye yarışmasının 1 Eylül tarihli menüsünde Meksika usulü Tortilla çorbası tarifi yer aldı. Yapımı biraz zahmetli olan Tortilla çorbası programın tarkipçileri tarafından merak edilip sıkça araştırıldı. İşte farklı farklı tariflerle sofralarına lezzet katmak isteyen okurlarımız için MasterChef Tortilla çorbası tarifi! Meksika usulü Tortilla nasıl yapılır? Detaylı bilgiye haber metninde erişebilirsiniz.

MasterChef Tortilla çorbası tarifi!

Meksika mutfağından sevilen bir lezzet olan tortilla tarifi hazırlamak için gerekli malzemeler şöyle;

Mısır Tortillası için gerekli olan malzemeler (8 adet):

1,5 su bardağı mısır unu

2/3 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

Çorba için gerekli olan malzemeler (6 kişilik):

1 su bardağı rendelenmiş domates

1 yemek kaşığı domates salçası

1 adet küp doğranmış kuru soğan

5 diş küçük doğranmış sarımsak

6 su bardağı tavuk suyu

1 su bardağı, haşlanmış, didiklenmiş tavuk eti

3 yemek kaşığı zeytinyağı

3 tatlı kaşığı acı toz biber (veya 1 adet çili biberi)

Tuz

8 adet mısır tortillası

1 adet avokado

½ su bardağı rendelenmiş çedar peyniri

2 yemek kaşığı kıyılmış kişniş

2 adet lime limon

Tortilla çorbası yapımı

Mısır ununu ve tuzu derin bir kaba alın. Suyun bir bölümünü azar azar ekleyip yoğurun. Toparlanmayan, elde dağılan bir hamur olduysa suyun kalanını da ilave edin. Hamuru, her biri, iri ceviz büyüklüğünde olacak şekilde 8 parçaya ayırın. Birini streç film arasına koyup üzerine ağır bir mutfak aleti, örneğin havan ile bastırın. Bu yöntemle çay tabağı büyüklüğünde tortillalar hazırlayın. Yapışmaz tavayı ısıtın. Orta ateş üstünde, tortillaları önlü arkalı pişirin ve soğumaya alın.

1 yemek kaşığı zeytinyağını tencerede ısıtın. İçine soğanları ekleyip kısık ateşte, sürekli karıştırarak kavurun. Bu işlem yaklaşık 5 dakika sürecektir, bu arada soğan hafif karamelize olacaktır. Ardından küçük doğradığınız sarımsakları alın. Karıştırarak 1 dakika kavurun. Domates salçasını ekleyin ve onu da aynı sürede harmanlayın. Domates rendesini, acı toz biberi (veya bütün haldeki çili biberini) tavuk suyunu ve damak tadınıza uygun miktardaki tuzu ekleyip malzemelerin tamamını iyice karıştırın. Çorbayı kaynamaya alın. Fokurdamaya başladığında altını kısarak 10 dakika pişirin. Bütün çili biberi kullandıysanız, sonunda çıkarın.

Diğer yandana mısır tortillalarını jülyen doğrayınn. 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Tortilla parçalarını kızartın. Avokadonun kabuklarını soyun, dilimleyin. Çedar peynirini irice rendeleyin.

Hazırladığınız çorbayı kaselere paylaştırın. Tavuk parçalarını ve kızarmış tortillaları, kaselerin ortalarına yerleştirin. Avokado dilimlerini, peynir rendesini, kıyılmış kişnişi ve lime limonları, sofraya çorba kaseleriyle birlikte getirin. İsteyenler bu malzemeleri çorbalarına ekleyebilirler.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim