İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) Ekrem İmamoğlu zorbalığı devam ediyor. 31 Mart Seçimleri’nin ardından göreve gelir gelmez ilk icraat olarak belediye bünyesindeki yüzlerce çalışanın iş akdini fesheden İmamoğlu, bu kez de ‘Kanal İstanbul’ projesi ÇED raporuna verdiği olumlu görüşü tehditlere rağmen değiştirmeyen, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Prof. Dr. Fuat Alarçin’i görevden aldı.

RAPOR HAZIRLAYIP İMZA ATTTIRMAK İSTEDİLER

Gelen bilgilere göre, ‘Kanal İstanbul’ projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED raporuna önceki yönetim zamanında olumlu görüş bildiren Prf. Dr. Alarçin’nden, İmamaoğlu’nun göreve gelişi sonrası görüşünü değiştirmesi istendi. Hatta İmamoğlu’nun ekibi tarafından hazırlanan yeni bir rapor, Alarçin’in önüne konularak imzalaması istendi. Ancak Alarçin bu dayatmayı reddedince görevinden el çektirildi. Aynı zamanda Yıldız Teknik Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Alarçin, yıl sonuna kadar izne ayrıldı.

HABERİ DOĞRULADI

Alarçin ayrılığın Kanal İstanbul’a verdiği onay nedeniyle gerçekleştiği haberini de doğrularken kendisinden boşalan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşen Erdinçler’in atandığı bildirildi.

SÖZDE BİLİM NEFERİ EYLEMDE ZORBA

Seçim sürecinde her fırsatta bilimin öneminden dem vuran, beledriye imkanlarını bilim insanları için seferber edeceği vaatlerini dile getiren İmamoğlu 11 Aralık’taki deniz çalıştayında Kanal İstanbul ile ilgili iddialı sözler sarf etmişti. İmamoğlu proje için “Beni bilim ve akıl ikna edecek. Bilim ve aklın yatmadığı hiçbir şeyin peşinden gitmeyeceğim” ifadelerini kullanmıştı. Buna karşın projeye onay veren bir bilim adamına yönelik takındığı zorba tutum, İmamoğlu’nun eylem ve söylem çelişkisini özler önüne serdi.

Editör: TE Bilisim