YouTube’dan yapılan açıklamada, Kovid-19’un 5G aracılığıyla yayıldığı komplo teorileri içeriklerin YouTube’un politikalarını ihlal ettiği vurgulandı

Son günlerde ortaya çıkan bir komplo, koronavirüsün 5G ile yayıldığını iddia ediyordu. Bu komplo nedeniyle İngiltere’deki bazı baz istasyonlarına ve telekom altyapısına saldırılar dahi gerçekleşti.

KOMPLO TEORİLİ İÇERİKLER YOUTUBE KURALLARINA UYMUYOR

5G ile ilgili bu asılsız teorinin yaygınlaşması ve saldırılar yaşanması üzerine YouTube’da bu konuda bir adım atarak koronavirüsün 5G ile yayıldığını iddia eden içeriklerin kaldırılacağını açıkladı.

Konu ile ilgili YouTube’dan yapılan açıklamada, 5G ile ilgili komplo teorilerinin savunulduğu içeriklerin YouTube’un kurallarına uymadığı açıklandı.

İÇERİKLERİN TAMAMI PLATFORMDAN KALDIRILMADI

YouTube, yaptığı son politika değişikliği ile koronavirüs salgını konusunda tıbbi olarak asılsız yöntemleri savunan içerikleri de yasaklamıştı.

YouTube, 5G ile ilgili komplo teorisi videolarını kaldırmaya karar verirken, koronavirüs ile ilgili asılsız iddiaları savunan içeriklerin hepsini kaldırmadı. Sadece bazı içerikleri kaldıran YouTube, geri kalanların ise arama sonuçlarında çıkmasını engellemek ve reklam gelirlerini durdurmakla yetindi.

Video paylaşım platformunun koronavirüsün 5G ile yayıldığına dair içerikleri kaldırma kararı, İngiltere Kültür Bakanı Oliver Dowden’ın komplo teorilerine dair içeriklerin kaldırılması için Facebook, Twitter ve YouTube’la görüşeceğini açıklamasının hemen ardından geldi.

Editör: TE Bilisim