Amerika Birleşik Devletleri’nde seçim sonuçlarının galibi Trump mı Biden mı olacak? 3 Kasım ABD Başkanlık Seçimleri’nin sonuçları merakla bekleniyor. Tüm dünyanın dikkatle takip ettiği mücadelde, Trump ve Amerika tarihinin en yaşlı başkan adayı Joe Biden arasındaki çekişmeyi kim kazanacak merak ediliyor. Vatandaşlar ‘ABD seçim sonuçları Türkiye saati ile kaçta belli olacak? Joe Biden kimdir?’ sorularının yanıtını araştırıyor. ABD seçimlerinde postayla oy kullanma yöntemine güvenmediğini dile getiren Trump’tan hile açıklaması geçtiğimiz aylarda gündem olmuştu. Trump’ın bu konuda nasıl bir hamle yapacağı da merak konusu. Peki, ABD seçim sonuçları Türkiye saati ile kaçta belli olacak? Joe Biden kimdir? Detaylar haberde.

ABD seçimlerinde Trump’tan hile açıklaması!

Donald Trump, seçim sonucuna dair bir soru üzerine, ‘Ortada zafer olunca ilan ederiz. Oyun oynamaya gerek yok. Ancak ben kesinlikle kazanma şansımız olduğuna inanıyorum.’ ifadesini kullandı.

Seçimleri kazanmak için gerekli 270 delege sayısına rahatlıkla ulaşacaklarına inandıklarını ifade eden Trump, ‘İnsanlar bizim yaptığımız işlerden memnun. 2016’da olduğu gibi 306 delege sayısına ulaşacağımızı düşünüyorum.’ dedi.

ABD Başkanı Donald Trump daha önce (23 Eylül 2020) yaptığı açıklamada, 3 Kasım’daki başkanlık seçimlerinde postayla çok fazla oy kullanılmasının ‘büyük bir felakete’ yol açabileceğini düşündüğünü belirtmişti. Trump açıklamasında, ‘Demokratlar neyin nasıl olduğunu gayet iyi biliyor. Postayla oy, seçimin de ötesinde ülkemiz için büyük bir utanç olacak.’ ifadelerini kullanmıştı

Seçmenlerin adreslerine gönderilen 80 milyon oy pusulasının birçoğu için ‘teyit’ gerekmediğini belirten Trump, ‘Demokratlar, sistemde hile yapmak için Kovid-19’u kullanıyor. Yabancı ülkelere gelince, onlar şu anda olanlara bakıldığında bir hiç kalıyor. Çin, Rusya, Kuzey Kore ve İran’ı konuşacak olursak, onlar için bu seçimlere müdahale etmek çok kolay. Güzel ve ucuz oy pusulaları basabilirler bunları da oy merkezlerine gönderebilirler. Bu bir felaket. Demokratlar çok geç olmadan bu postayla oy meselesini durdurmalı.’ sözlerine ye vermişti.

ABD seçim sonuçları Türkiye saati ile kaçta belli olacak?

ABD’de gerçekleşen 59. Başkanlık Seçimleri’nin sonuçları tüm dünyada dikkatle izleniyor. Seç,m sonuçlarına ilişkin son dakika bilgileri gelmeye devam ederken oy sayımı tamamlandığında kesin sonuçlar açıklanacak.

Sabah saatlerinde kameralar karşısına geçen Joe Biden, ‘Her oy sayılana kadar sabırlı olmalı ve beklemeliyiz, şu anda bulunduğumuz nokta konusunda iyi hissediyoruz. Seçimi kazanacağımızı hissediyoruz. İnanmaya devam edelim, bu seçimi kazanacağız.’ ifadelerini kullandı.

ABD Başkanlık Seçimleri’nde Trump ve Biden arasındaki büyük çekişme devam ediyor.

ABD’de başkanlık seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre kritik önemdeki Florida eyaletini Donald Trump kazandı.

AP’nin duyurduğu resmi olmayan sonuçlara göre Trump 103, Demokrat aday Joe Biden 122 delegeye ulaştı.

Joe Biden kimdir?

Trump’ın rakibi olan Joe Biden, Demokrat Parti’den eski ABD başkan yardımcısıdır.

Joseph Robinette Biden Jr., 1942 yılında İrlanda kökenli katolik bir ailenin ilk çocuğu olarak Pensilvanya eyaletinin Scranton şehrinde doğmuştur.

Biden, çocukken Delaware’e taşındı.

Bir politikacı olarak Trump, Biden’ı Pensilvanya’yı terk etmekle suçlasa da Biden, her iki yönetimle de yakın siyasi bağlar kurmuştur.

Altı dönem senato üyeliği yapan Joe Biden, ilk kez 1972’de ABD’nin 47. Başkan yardımcısı seçilmiştir.

Editör: TE Bilisim