Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de salgının kontrol altında olduğunu fakat rehavete kapılmamak gerektiğini söyledi. Bu gelişmelerin hemen ardından havaların da ısınmasıyla birlikte köylerine, akrabalarına veya tatil beldelerine gitmek isteyen genç ve yaşlı vatandaşlar sokağa çıkma yasağının ne zaman biteceğini öğrenmek istiyor. Peki 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? Sokağa çıkma yasağı cezası kaç tl? İşte süreçle ile ilgili tüm detaylar…

20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? Sokağa çıkma yasağı cezası kaç tl?

20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ilgili yapılan resmi bir açıklama henüz yok. Fakat Bilim Kurulu Toplantısı sonrası ümit veren tabloyu açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu sözlere yer verdi: “Veriler salgının kontrolümüz altında olduğunu gösteriyor. Türkiye, yüzde 2.3 ile en düşük ölüm oranına sahip ülkelerden biri. Büyüklerimiz ve gençlerimiz biraz daha sabretsin. İzolasyona devam”

Sokağa çıkma yasağı cezası kaç tl?

Sokağa çıkma yasağına uymayanlara, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi uyarınca 3 bin 150 TL idari para cezası kesiliyor.

Editör: TE Bilisim