Ramazan-ı Şerif’in gelişiyle büyük bir manevi coşku içerisinde bayram havası yaşayan Müslümanlar oruç, teravih, Kuran-ı Kerim hatimleri ile ihya etmeye gayret ettikleri bu mübârek ayda imkan oldukça daha fazla nafile ibadetlerle istifade etmek istiyor. Bu anlamda sıkça araştırılan nafile ibadetler arasında İslâm büyüklerinin tavsiye ettiği, kılınmasında büyük ecir ve mükâfât olan ibadetler de araştırılıyor. Teravih namazından başka Ramazan’ın 30 gününe özel her birinde ayrı ayrı kılınacak namazları merak eden okurlarımız için, ‘Ramazan’ın ikinci gecesi kılınacak namaz kaç rekat ve nasıl kılınır’ sorularına yazımızda yer veriyoruz. İşte Ramazanın ikinci gecesi kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır? konusunun detayları…

Ramazanın ikinci gecesi kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır?

Ramazan-ı Şerif’in ikinci gecesi kılınacak 2 rekat namaz vardır. Hazret-i Ömer Efendimiz’de (r.a.) rivâyet edildiğine göre Rasûlullah Sallallâhü Aleyhi ve Sellem Efendimiz bu hususta me’âlen buyuruyor ki;

‘Bu gecede bir kimse Fatiha-i Şerife’den sonra 4 er kere Felak ve Nâs sûrelerini okumak suretiyle 2 rekat namaz kılsa, o sene içinde ettiği muameleden ziyan görmez. İmansız kalmak tehlikesinden emîn olur. Ahirette de iki iyilik bulur. Birincisi Cehennem’den halâs olmak (kurtulmak), ikincisi ise Cennet-i Alâ’da felâha ermek.

Namazın niyeti ve kılınış şekli, ‘Yâ Rabbi’ Niyet ettim rızâ-yı şerîfin için namaza. Allâhu Ekber’ diyerek başlanıp (zamm-ı sureler haricinde) aynen öğle ve yatsı namazlarının son sünneti gibidir.

Ramazan’ın üçüncü gecesi kılınacak namaz ve Teravih namazı nasıl kılınır? Tıklayın!

Ramazan’ın ikinci gecesi kılınan Teravih namazının fazileti

Ayrıca Ramazan-ı Şerif’te Peygamber Efendimiz’in Sünnet-i Mü’ekkedesi olan Teravih namazına da ehemmiyet göstererek zaruret olmadıkça terk edilmemelidir. Çünkü Sünnet-i Mü’ekkede; Peygamberimizin (s.a.v.) çoğu zaman yapıp nadiren terk ettiği sünnetlerdendir. Bilindiği üzere Sünnetlere riayet Rasûlullah’ın (s.a.v.) şefaatine vesîledir. Ramazn-ı Şerif’in ikinci gecesinde kılınan Teravih namazının hususi mükâfâtının, ‘Hem kılan kimsenin ve hem de anne-babasının geçmiş günahlarının bağışlanması’ olduğu rivayet edilmektedir. [İsmail Hakkı, Mecalisü’l-va’z ve’t-tezkir, s: 88-90 / Dürratü’l-Vâ’izîn, s:16-17 / Mecalis i Hayriyye ve Mefatih-ı İlmiyye, s:15-99]

Editör: TE Bilisim