Meram Belediyesi Gençlik Meclisi, 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan ‘Yerli Malı Haftası’ ve yerli üretime dikkat çekmek amacıyla bir etkinlik gerçekleştirdi. Meram Gençlik Meclisi, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde ve Meram Fen Lisesinde öğrencilere Türkiye’nin havuç ihtiyacının yüzde 60’ını karşılayan Meram-KaşınhanıMahallesinin havuçlarından üretilen cezeryeleri dağıttı.

“ETKİNLİĞİ, YERLİ ÜRETİMİN ÖNEMİNE VURGU YAPMAK İÇİN ORGANİZE ETTİK”

Etkinlik hakkında bir açıklama yapan Meram Gençlik Meclisi Başkanı Tunahan Tutar, Meram Gençlik Meclisi olarak 12-18 Aralık Yerli Malı Haftası münasabetiyle, Türkiye’nin havuç ihtiyacının yüzde 60’ının karşılandığı Kaşınhanı havuçlarından yapılan cezeryeleri öğrencilere ikram ettiklerini ifade ederek, “Meram ailesi olarak milli ekonomimiz açısından böylesi önemli bir konuda dikkat çekmiş olmaktan mutluyuz. Bu noktada farkındalığı artırabilmek amacıyla benzer etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Etkinliğimizde bize destek veren tüm arkadaşlarıma ve özelliklede bize desteklerini esirgemeyen Meram Belediye Başkanımız Mustafa Kavuş beyefendiye teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BAŞKAN KAVUŞ; “BÜYÜMENİN VE ONU SÜRDÜRMENİN EN ETKİLİ YOLU YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM”

Milli bilincin en önemli parçalarından biri olan milli ekonominin desteklenmesi noktasında farkındalık oluşturmak için bu etkinliği düzenleyen Meram Gençlik Meclisine teşekkür eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Türkiye son dönemde yerli ve milli üretimde önemli adımlar attı. Üretimi ve yatırımı destekleyen ekonomi modelinin sonucu olarak ortaya çıkan büyüme oranlarımız bunu açıkça ortaya sermektedir. Ancak sürdürülebilir büyümenin yolu yerli ve milli ürünlerin, tüketici tarafından tercih edilmesinden geçiyor. Yine son dönemde yaşadığımız ekonomik kuşatmanın önüne geçebilmenin bile yolu tüketicinin yerli ve milli malları kullanmasından geçiyor. Eğer gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız bu noktada bir bilinç ortaya koyarsa istikbalin bizim olmaması için hiçbir neden kalmaz. Hafta boyunca gerçekleştirilen etkinlikler bu bilincin oluşmasında önemli bir yere sahip. Bu noktada hassasiyet gösteren Meram Gençlik Meclisimizi, değerli başkanı ve üyelerini tebrik ediyorum”

Editör: TE Bilisim