İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuşan Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet  Tevfik Göksu Ekrem İmamoğlu yönetiminde CHP’li İBB yönetimini eleştirdi.

Siyasi intihalcilik

İBB yönetimini siyasi intihalcilikle suçlayan Göksu, “İstanbul’un dilinin bir buçuk yılda nereden nereye geldiğini gördük. Bununla birlikte bu dile sirayet eden yeni bir kavramdan bahsetmek istiyorum. Siyasi intihalcilik. Yani, başkasının çalışmalarını kendine mal etmek, kendi yapmış gibi göstermektir” dedi.

İmamoğlu tabela asıp “Ben yaptım” diyor

İmamoğlu’nun Kurbağlıdere, Metrer Otoparkı ve Üsküdar yağmur suyu sorununu ile ilgili açıklamalarına da tepki gösteren Göksu, “Mesela başkan, İBB tanıtımlarında diyor ki; ‘Kurbağalıdere’nin ıslahını hızlı bir çalışmayla çözdük. Üsküdar’daki kronik sorunu, yağmur suyu projesi ile çözdük’ ve ekliyor; ‘Bu sorunlar kader değil, ihmaldir’ Başka? ‘Yapımını tamamladığımız Merter Otoparkı’nı hizmete açtık. Yıllardır sıkıntı yaşanan bölgeyi rahatlatıyoruz’ diyor. Edeb ya Hu diyorum. Bu bina 25 senedir İstanbul’a ve İstanbullulara hizmet veriyor Başkan. 25 yıl önce yapılmış binayı yaptığını iddia ediyorsun. 2018 senesinden beri ise otopark olarak hizmet verdiği halde hizmete açtığını söylüyorsun.” dedi.

“16 milyon İstanbullu’nun aklıyla alay ediyor”

Cemal Kamacı Spor Kompleksi yapılan tadilat için kullanılan ifadeyi hatırlatan Göksu “Yeniden inşa etmiş sayın Başkan. Öyle diyor. Başkanın kendi tabiriyle ifade edelim. E-5 karayolunu kullanan 16 milyon İstanbullunun aklıyla alay ediyorsun. Bunları çıkarttığınızda, elinizde size özgü kalan, CHP genel başkanınızı davet edebildiğiniz, sadece iki açılış var: 1- Vakıfların restore ettiği, sizin sadece 50 liralık musluğunu taktığınız bir çeşme açılışı. 2- Sayın başkanın kabri başında gerçekleştirdiği nezaketsiz tavrı unutturmak için satın aldığınız Fatih Sultan Mehmet Han’ın portresinin açılışı. Son olarak size bir öneride bulunmak istiyorum. Sayın genel başkanınızın vizyonunu hayata geçirerek; önümüzdeki günlerde, ‘koronaya karşı ücretsiz yeni iskambil destesi’ projesini de yapar, sayın Genel Başkanı bir de o açılış davet edersiniz. Böylece İstanbullular için her şeyiyle size ait orijinal bir projeniz hayat bulmuş olur” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim