Durim Abazi / İstanbul / Özel Haber

Kosova Başbakanı Avdullah Hoti ile Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı üyesi Şefik Dzaferoviç bir telefon görüştü. Başbakan Hoti’nin Kosova’nın Bosna tarafından tanınmasına yönelik son girişimi için Xhaferovic’e teşekkür etti. Hoti, aynı zamanda, iki ülke arasında insan, mal ve sermaye hareketini kolaylaştırmak amacıyla Kosova vatandaşları için vize rejimini mümkün olan en kısa sürede kaldırmaya yönelik çabaların sürdürülmesi çağrısında bulundu.

Hoti, Kosova’nın iki ülke arasında irtibat büroları açmanın yanı sıra eğitim ve kültür alanında işbirliğini derinleştirmeye hazır olduğunu ifade etti. Bu görüşmede Başbakan Hoti ile birlikte Kosova’da Bosnalı siyasi temsilciler, Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Cerim Bajrami ve Kosova Meclisi üyesi Rasim Demiri de vardı.

YİNE FAŞİSTLERDEN ENGEL ÇIKTI

Bu yılın eylül ayında, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı üyesi Zeljko Komsiç, kendisinin ve şu anki başkan Şefik Dzaferoviç’in iki olağanüstü oturumdan birinde Kosova’nın tanınması için oy kullandığını, Sırbistan Cumhurbaşkanlığı üyesi Milorad Dodik’in ise buna karşı çıktığını söyledi. Zeljko Komsiç, “Bir sonraki olağanüstü oturumda, Caferoviç ve ben 2: 1, BH’nin Kosova Cumhuriyeti’ni bağımsız bir devlet olarak tanımasına karar verdik. Tabii ki, Dodik’in buna karşı olduğu düşünülürse, Başkanlık oturumundaki bir sonraki tartışmanın konusu bu olmalı, çünkü yönetmelik budur.” dedi. Böylece faşist Dodik, bir kez daha iki kardeş ülkenin ilişkilerin normalleşmesine engel oluyor.

Editör: TE Bilisim