Mayıs / Haziran 2020 işsizlik ödeneği ne zaman yatacak? Sigortalı çalışan işçilere belirli koşullarda iş akdinin feshini mütakip 6 ilâ 10 ay süresince yeni bir işte çalışmaya başlanmamış olması durumunda İŞKUR tarafından işsizlik maaşı veriliyor. Bu kapsamda, şartları haiz olması dolayısıyla söz konusu destekten yararlanan vatandaşlar, işsizlik maaşlarının yatacağı tarihi merak ediyor. Peki, İŞKUR işsizlik ödeneği ne zaman yatacak? Mayıs/Haziran 2020 dönemlerinde yapılacak ödemeye işlikin detaylara haber içeriğimizden erişebilirsiniz…

İŞKUR işsizlik ödeneği ne zaman yatacak? (Mayıs/Haziran 2020)

Mayıs ayı işsizlik maaşı ödemeleriyle ilgili açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapıldı.

Bakan Selçuk yaptığı açıklamada, Mayıs ayı ödemelerinin 1 Haziran 2020 Pazartesi ile 5 Haziran 2020 Cuma tarihleri arasında hesaplara yatacağını belirtti.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, ‘Mayıs ayı işsizlik ödeneği ve kısa çalışma ödeneği ödemeleri, 1-5 Haziran tarihleri arasında yapılacak.’ sözlerine yer verdiği açıklamasında bu ay ödemelerin gerçekleştirileceği tarihleri duyurdu.

İşsizlik maaşı kaç ay alınabiliyor?

Şartları haiz olan adayların maaş alacakları süreler, son 3 yıl içerisindeki primlerinin ödendiği gün sayısına göre belirleniyor. Buna göre son 3 yıl içerisinde 600 gün sigortası bulunana vatandaşlar 6 ay, 900 gün sigortası bulunan vatandaşlar 8 ay, 1080 gün ve üzeri sigortası bulunan vatandaşlar ise 10 ay boyunca işsizlik maaşından yararlanabiliyor.

Görselde, 2020 aylık işsizlik maaşı hesabı yer almaktadır…

Editör: TE Bilisim