Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor.

Ersoy, “Nisan sonu mayıs başında kırılmalar olacağını öngörüyoruz. İç turizm açısından toplum disiplini devam ederse Mayısın sonuna doğru normalleşmenin mümkün olacağını düşünüyorum. Mayıs sonuna doğru iç turizmde hareket başlayacak.” dedi.

Turizmde salgın önlemlerine ile ilgili bilgiler veren Bakan Ersoy’un açıklamalarından öne çıkan başlıklar ise şöyle;

Koronavirüs olmayan alanlar için uluslararası kabul gören bir sertikasyon bir sistemi oluşturuyoruz. Tesislerde sertifikasyon dönemi başlayacak.

Tesislere önlemleri aldıktan sonra sertifika verilecek. Büyük tur operatörlerinin de bu konuda fikirlerini istedik o fikirleri de bu sistemin içine dahil edeceğiz.

Virüs süreci bittikten sonra ilk etapta Asya ülkeleri gelir diye düşünüyorum.

TÜRSAB’IN İDDİALARINA YANIT

TÜRSAB’tan gelen eleştirilere kesinlikle katılmıyorum. 9 bin 500 seyahat acentesi var. Bu acentelerin içinde bana kaç tane marka sayabilirsiniz. Ben 85 yılından beri bu sektördeyim. En fazla 100 tane sayabilirim. Markanız gerçekten değerli ise şirketiniz köklü ve iyi bir firmadır. Firmanızın borçlarını eski şirkete bırakıp ünvan ve markanızı akrabanızın üzerine kurduğunuz başka bir şirkete aktarmak isterseniz geride birçok turizm tedarikçisi mağdurlar yaratıyorsunuz. Bu geçmişte defalarca oldu o nedenle belge devri yasaklandı. Şu an sektörün ihtiyacı olduğu için belge devrine izin verelim dedik. Art niyetliliğin önüne geçmek zorundayız. Sektördeki mağduriyeti gidermek için çalışıyoruz. Ortada sakıncalı bir şey görmüyorum. Arkadaşların sorunları düzeldi diye düşünüyorum.

Kısa çalışma ödeneğinde maaşlar 5 Mayıs’ta yatacak.”

Editör: TE Bilisim