“14 Mayıs 1950’de milletin zoru, İsmet Paşa ve CHP’nin oyununu bozmuştur. Ne yazık ki 27 Mayıs, en gerçek dışı iftiraları öne sürerek bunun intikamını almaya çalışmıştır. 14 Mayıs 1950’de Türk milleti kendi milli ve manevi değerleri etrafında tekrar kenetlenip, en kısa zamanda 1699’daki Karlofça’yı ters yüz etmek için yola koyulmuştur. Önümüzdeki zaman dilimi içinde Türkiye yeniden bir Adnan Menderes ve DP rönesansını adeta yaşayacaktır.” Aydın Menderes

Kızanlar zeybeğimi vurdular

“Nasıl Hz. Yusuf kuyuda kalmadıysa Adnan Menderes gerçeği de her gün giderek biraz daha aydınlığa çıkacaktır. Buna inanıyorum. Necip Fazıl, merhum Adnan Menderes ile ilgili şiirinde ‘Kızanlar zeybeğimi vurdular. Kalkmasın diye de mezarının üstüne taş üstüne taş koydular’ diyor. O taşlar hemen kalkmıyor. Birer birer kalkacaktır. Mevla büyüktür, mağdur ve mazlumun vekilidir.”

Yakın tarihin en kara darbesi 27 Mayıs’ın 60. yıl dönümünde bütün sayfalarımızı birer ibret vesikası olarak tarihe not düşüyoruz.

Merhum Başbakan Adnan Menderes’i rahmet ve minnetle anarken dileriz bir gün bu darbeci zihniyetin kökü bu topraklardan ilelebet silinir.

Editör: TE Bilisim