Ordu’da üniversite öğrencisi Ceren Özdemir’i bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan Özgür Arduç’un, yakalandığı sırada polis memurlarını bıçakla yaralamasıyla ilgili davanın ikinci duruşması görüldü.

Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, polis memurları Zeki Çelik ve Haydar Değerli ile avukatlar katıldı. Van Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan sanık Arduç ile Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlantı kuruldu. Duruşma, mahkeme heyetinin salona gelmesiyle başladı.

ADLİ TIP RAPORU İSTENDİ

Avukatının duruşmaya katılmadığı sanık, “Diyeceğim herhangi bir şey yok.” dedi. Mahkeme heyeti, polisin yaralanmasının organ işlevinin sürekli zayıflaması ve yitirilmesi noktasında yeniden değerlendirilmesi için adli tıp kurumundan kati rapor istenmesini kararlaştırdı.

18 HAZİRAN’A ERTELENDİ

Heyet, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 18 Haziran’a erteledi.

KENDİSİNİ YAKALAYAN POLİSLERE SALDIRMIŞTI

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Ceren Özdemir, 3 Aralık 2019’da Altınordu ilçesi Zaferi Milli Mahallesi’ndeki evinin bulunduğu binaya girerken bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş, katil zanlısı olarak gözaltına alınan Özgür Arduç tutuklanmıştı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET MAHKUMU

Özdemir’i öldürmesi sebebiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Arduç’a polis memurlarını bıçakla yaralaması nedeniyle de “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs” suçundan iki kez cezalandırılması istemiyle Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde iki kamu davası açılmıştı.

İddianamelerde, şüpheli hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 62. maddesi uyarınca ceza indirimi yapılmaması talebinde de bulunulmuştu.

Editör: TE Bilisim