Makarna Türkler için ana yemek sonrasında yenen bir lezzet iken, son yıllarda dünya mutfaklarını daha çok tanıdıkça ve tatma fırsatı yakaladıkça makarnayı ana yemek olarak da sevmeye başladık. Peki, 4 Ocak dünya spagetti günü nedir? 4 ocak dünya spagetti günü önemi nedir? İşte spagetti günü ile ilgili detaylar…

Dünya Spagetti Günü Nedir?

Her yıl 4 Ocak Dünya Spagetti Günü olarak kutlanıyor. Makarnanın artık zengin malzemeleriyle ana öğün olarak da tercih edilmesiyle ve restoranların bu lezzeti dünya mutfaklarından çeşitler ile sunmalarıyla makarna siparişleri her yıl artıyor

Makarnanın artık zengin malzemeleriyle ana öğün olarak da tercih edilmesiyle ve restoranların bu lezzeti dünya mutfaklarından çeşitler ile sunmalarıyla makarna siparişleri her yıl artıyor.

Türklerin tercihi lazanya

Makarna dendiği zaman elbette herkesin aklına ilk olarak İtalyan mutfağı geliyor. Ancak bu global lezzet dünyanın birçok ülkesinde farklı isimler ve biçimlerde bulunabiliyor. Klasik türleri dışında dünya ülkelerinin kendine has makarna çeşitleri de var. Çin ve Japonya’nın noodle’ı, Türklerin eriştesi, İtalya’nın fenomen çeşidi lazanya ve Kuzey Afrika’dan dünyaya yayılan kuskus en bilinenler arasında yer alıyor.

Yemeksepeti araştırmasına göre, Türkler en çok İtalyan lezzet lazanyayı seviyoruz. Lazanyayı Türk lezzeti erişte, ardından Japonya noodle’ı ve sonrasında Kuzey Afrika kuskusu izliyor.

Makarnayı en çok gençler seviyor

İnternet üzerinden yapılan siparişlere göre; bu lezzeti en çok sevenler 19-24 yaş aralığında. Makarnayı en çok sipariş edenler ise 23 yaşında.

Makarna öğrenci menülerinin baş tacı. Ancak üniversiteliler artık eskisi gibi salçalı, yoğurdu makarnayla yetinmeyip midelerini daha zengin makarna çeşitleriyle bayram ettiriyorlar. Makarna “benim hayat biçimim” diyen kampüs ise Bilkent Üniversitesi Merkez kampüsü oldu. Onu İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa kampüsü ve Koç Üniversitesi Rumelifeneri kampüsü izledi.

Editör: TE Bilisim