Diriliş Postası Muhabiri Batuhan Gülşah – Atina

Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’deki asılsız iddialarının temelinde yatan 10 kilometre karelik Meis adası, Türkiye kıyılarından yaklaşık 2 kilometre uzakta bulunuyor. Atina, maksimalist taleplerini gerçekleştirmek için öne sürdüğü adada yaşayan yaklaşık bin 500 kişinin sağlık ihtiyaçlarını karşılamakta son derece başarısız.

Meis’te en basit bir sağlık hizmetini almak bile mesele. Yunanistan’ın son 10 yıldır etkisi altında olduğu ekonomik kriz sonrası kamu yatırımlarında mecburi küçülmeye gidilince durum daha da kötüleşti. Doktorlar Sendikası Genel Sekreteri Panayotis Panaikolau, Meis halkının yaşadığı sıkıntıları dile getirince Yunan medyasında gündem oldu. Twitter hesabından paylaşım yapan Papanikolau, “İktidara gelen hükümetler, Meis adası için on yıllardır milliyetçi gözyaşları döküyor. Ancak adada daimi bir sağlık merkezi yapmak ve sağlık personeli tedarik etmek için hiçbir şey yapmıyorlar. Bunun sonucunda da halk, karşıya (Türkiye’ye) geçmek zorunda kalıyor” ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN’IN SEÇİM VAATLERİ ARASINDAYDI

Doktor Papanikolau’nun hükümeti eleştirisi, Meis adasının gündeme geldiği bu günlerde büyük yankı uyandırırken, hem Yunan gazetelerinde hem de Yunan sosyal medya ortamında yapılan paylaşımlarda, Meis adası için gereken her hizmetin bir an önce verilmesi gerekliliği dile getirildi. Milliyetçi Yunan hesapları, “Meis adası, Türkiye yokmuş gibi kendi kendine yeten ve her ihtiyacını gideren bir ada olmalı” yönünde paylaşımlar yaparak Başbakan Kyriakos Miçotakis’e tepki gösterdi.

Geçtiğimiz yıl 7 Temmuz’da iktidara gelen sağ görüşlü Yeni Demokrasi’nin lideri Başbakan Miçotakis, sağlık hizmetlerini çağdaşlaştırmayı da seçim vaatleri arasında gösteriyordu. Ancak ne başkent Atina’da ne de diğer şehirlerde bu iddia henüz gerçekleştirilmiş değil. İktidara gelen hükümetler, Meis adası için on yıllardır milliyetçi gözyaşları döküyor.

Ancak adada daimi bir sağlık merkezi yapmak ve sağlık personeli tedarik etmek için hiçbir şey yapmıyorlar. Bunun sonucunda da halk, karşıya (Türkiye’ye) geçmek zorunda kalıyor

Editör: TE Bilisim