Diriliş Postası olarak, medya ve halk tarafından kullanılan “uyuşturucu” kelimesinin özellikle gençler açısından riskli bir kelime olduğunu düşünüyoruz. Zihinleri bulandıran, merakı tetikleyen ve etkileşimleri harekete geçirdiğini düşündüğümüz bu kelime yerine “zehir” kelimesini tercih edeceğiz.

Bağımlılık yapıcı zehirlerle mücadele etmek için az da olsa katkımızın olmasını istiyoruz ve insanlığı zehirleyen bu alışkanlık karşısında aldığımız kararla “uyuşturucu” ifadesi yerine kısaca “zehir”, uzun haliyle “bağımlılık yapıcı zehir” ve bu tehlikeyi yayanlara da “zehir tacirleri” ifadelerini kullanmayı tercih edeceğiz.

ZEHİR REKLAMI YAPAN ÜNLÜLERE YER VERİLMEYECEK

Bundan böyle Diriliş Postası Gazetesi’nde, web sitesinde ve bağlı sosyal medya hesaplarında yayınlanan, haberlerde, yazılarda ve analizlerde “zehir” diye belirtilmesi yönünde alınan kararla birlikte; zehir bataklığına düşmüş ünlülülerin gençleri teşvik etme ihtimalinden dolayı ne kadar ibretlik olsalar da zehir kullanan, zehir satan, zehir tedavisi gören ünlülerin haberini yok kabul edeceğiz.

KULLANMAYI ÖĞRETMEYECEĞİZ!

“Batılı tasvir safi zihinleri idlâl eder” prensibi gereği zehir isimlerine, etkilerine ve kullanım yöntemlerine de hiçbir yayında yer vermeyeceğiz!..

Diriliş Postası

Editör: TE Bilisim