Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin 19 Mayıs Stadyumu’nda düzenlenen Samsun 7. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. Açıklamalarında Türkiye’ye yönelik planlar peşinde koşanlara net cevaplar verdi. Dünyada da yeni bir sistemin kurulduğunu ifade eden Erdoğan “Zalimlere artık oyunun değiştiğini kabul ettirmek kolay olmuyor.” dedi.

“EN KISA SÜREDE KONUTLARINA KAVUŞACAKLAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Seferihisar merkezli olarak İzmir’de yaşanan deprem sebebiyle bir kez daha İzmirli kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şu an itibarıyla 58 vefatımız var, 896 yaralımız var. Bunların 200 kadarı şu anda tedavide ama bunun dışındakiler taburcu edilmiş vaziyetteler. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bugüne kadarki tüm afetlerde olduğu gibi İzmir depreminde evlerini kaybeden vatandaşlarımızı da inşallah en kısa sürede yeni konutlarına kavuşturacağız. Depremden etkilenen İzmirli kardeşlerimizin yaralarını soğuklar ve yağışlar bastırmadan sarmakta kararlıyız.

İçinden geçtiğimiz tarihi süreçte AK parti 7. Olağan Kongresi’nin kritik bir dönüm noktası teşkil edeceğine inanıyorum. Samsun’dan çok daha fazla destek bekliyorum. Türkiye genelinde üye sayımız 11 milyonu aştı. Üye sayımızı sürekli artırmak demek, seçimden önce seçim kazanmak demek.

“ZALİME ANLATMAK KOLAY OLMUYOR”

Yeni küresel düzenin inşa edildiği dönemden geçiyoruz. Türkiye, bu kritik süreçte hakkın, hakkaniyetin, mazlumun, mağdurun yanında yer alıyor. Bir yandan kendi haklarını savunurken, diğer yandan elimizdeki imkanları zor günlerde tüm dostlarımızla paylaşıyoruz.

Karşımızda son asrın muktedirleri var. Güçlerini zulme, kan dökmeye, hile ve baskıyla toplumları sömürmeye borçlu bu zalimlere artık oyunun değiştiğini kabul ettirmek kolay olmuyor.

Türkiye’yi vesayetle esir alamadılar, Türkiye’yi terörle dize getiremediler, Türkiye’ye darbeyle yıkamadılar, Türkiye’yi tehditle, kuşatmayla, ambargoyla prangaya çekemediler, Türkiye’yi ekonomi ile de alt edemeyecekler.

“YARDIM İSTEYEN HER YERDE EL UZATTIK”

Tüm dünya salgın döneminde kasıp kavrulurken, biz sadece kendi ayaklarımız üzerinde durmakla kalmadık, yardım isteyen her yere de el uzattık. Şu ana kadar 155 ülkeye yardım elimizi uzattık. Yok demedik, yardımlarına koştuk.

Her şehit bizim için arazilerin vatan olması demektir.

Yürüttüğümüz mücadeleyi başarıya ulaştırdığımızda Türkiye siyasi ve ekonomik olarak dünyanın en büyükleri arasında yer alacaktır.

“EN BÜYÜKLER ARASINDA YER ALACAĞIZ”

Yürüttüğümüz mücadeleyi başarıya ulaştırdığımızda Türkiye siyasi ve ekonomik olarak dünyanın en büyükleri arasında yer alacaktır.

İnşallah Oruç reis ile, Fatih ile, Koca Yusuf ile, Kanuni ile, Yavuz ile sürdüreceğiz. Ve tüm bunlarla birlikte inşallah sondaj çalışmalarımızla gelecek çok daha farklı olacak.

Kendimiz ve evlatlarımız için gece gündüz daha çok çalışacağımız bir döneme giriyoruz.

Bu konuda en büyük güven ve güç kaynağım sizlersiniz. İnşallah hep birlikte büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa edeceğiz.

Öyle bazıları gibi boşa konuşmuyoruz. Referanslarımız hizmetlerimizdir.

80 vilayetle birlikte Samsun da bu hizmetlerden payına düşeni almıştır.

“SAMSUN’A YATIRIMLAR”

Son 18 yılda Samsun’a eski rakamla 30 katrilyon, 30 milyar lirayı aşan yatırım yaptık.

Önümüzdeki dönemde Samsun, Kavak ve Çarşamba’da 4750 kapasiteli yurtları öğrencilerimizin hizmetine sunacağız.

Şehrimize 35 bin seyirci kapasiteli bir stadyumla birlikte toplam 77 adet spor tesisi yaptık.

Samsun’a bu saatten sonra artık Süper Lig’e çıkmak yakışır.

“RESMİ AÇILIŞINI YAPACAĞIZ”

147 adet spor tesisinin bakım ve onarımını gerçekleştirdik.

4 adet millet bahçesi projemiz bulunuyor.

Samsun-Sivas hattının modernizasyonunu tamamladık, bugün resmi açılışını yapıyoruz.

Editör: TE Bilisim