Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin ihracatının ithalata bağımlı olduğu yaklaşımının temelsiz olduğunu ifade etti.

Albayrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütünün (OECD), ihracatın içindeki ithalat payı araştırmasında Türkiye’nin yüzde 16,5 ile en iyi 20 ülke arasında yer aldığını, Almanya, Fransa ve İtalya’dan iyi durumda olduğunu belirtti.

ALMAN VE FRANSA GERİDE KALDI

Albayrak, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“İhracatımız ithalata bağımlı yaklaşımının temelsiz olduğu ortaya çıktı. OECD’nin ihracatın içindeki ithalat payı araştırmasına göre Türkiye yüzde 16,5 ile en iyi 20’de ve Almanya, Fransa, İtalya’dan iyi durumda. Yerlileştirme ve üretim desteklerimizle bu oranı daha da düşüreceğiz.”

OECD RAPORU NEDİR?

OECD, ekonomi ve siyaseti tartışan ve yayınladığı raporlar ile gelişim önerileri sunan bir kuruluştur. OECD düzenli olarak gerçekleştirdiği toplantılar ve forumlar ile tematik konular üzerine tartışmalar gerçekleştirir. OECD tarafından yayınlanan raporlar; istatistiksel verilerin yanı sıra sosyal politika konularının ülke ekonomileri üzerindeki etkilerini ve ekonomik kalkınma planlarını da konu alır.

Editör: TE Bilisim