Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Giorgi Gakharia’yı kabul etti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından resmi törenle karşılanan Gürcistan Başbakanı Gakharia, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki kabul, basına kapalı gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görüşmenin ardından Gürcistan Başbakanı Giorgi Gakharina ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

“HER ALANDA GELİŞEN İLİŞKİLERİMİZ VAR”

Stratejik ortaklık seviyesinde devam ettirdiğimiz ilişkilerimize maalesef biraz ara verilmiştir. Bugün Dışişleri Bakanlarımıza verdiğimiz talimatla en kısa zamanda aramızdaki stratejik iş birliği konseyimizi toplayacağız. En kısa zamanda Gürcistan ile Stratejik İş Birliği Konseyimizi toplayacağız. Gürcistan ile her alanda gelişen ilişkilerimiz var.

Trans-Anadolu doğal gaz boru hattı ile bölgemizi merkez konumuna getirdik. Ulaştırmada Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu tarihi bir adımdı. Bu demiryolunun açılması ile üç dost ülke birbirine farklı bir şekilde bağlanmış oldu.

TERÖRE KARŞI ORTAK MÜCADELE MESAJLARI

Silahlı kuvvetlerimiz arasında Türkiye ve Gürcistan’da ortak tatbikatlar düzenlemeye devam ettik. Savunma sanayi şirketlerimizle de Gürcistan’la daha sıkı ilişkiler kurulmasını temenni ediyoruz. FETÖ ve ülkemizi hedef alan bütün terör örgütlerine karşı mücadeleyi Gürcistan ile karşılıklı teyit ettik.

Gürcistan Başbakanı Gakharia:

Yaptığımız görüşme çok samimi ve yapıcı bir ortamda gerçekleşti. Bundan dolayı Sayın Cumhurbaşkanı’na teşekkür ediyorum. Bu fırsattan istifade sizi müsait olduğunuz bir zamanda Gürcistan’a davet ediyorum.

Bu bir son dakika haberi.

Ayrıntılar Güncellenecek…

Editör: TE Bilisim