Giresun’da etkili olan şiddetli yağış ardından meydana gelen sel ve heyelanlar sonrasında Dereli, Doğankent ve Yağlıdere ilçelerinde yaraların sarılması çalışmaları devam ediyor.

YALAN VE MANİPÜLASYON

Devlet vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için seferber olmuşken; CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç büyük bir yalana imza attı.

Özkoç; devletin Dereli ilçesinde selde kaybolan ve arama çalışmaları Kemal Akar’ın eşi Zeynep Akar’a sahip çıkılmadığını iddia etti. Özkoç; sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki şahsi hesabından paylaşımda bulundu ve “Kepçe üzerinde poz verenler nerede? Kepçe üzerinde poz verenler nerede? Eşini kaybeden Giresunlu vatandaş: “Geçmiş olsun. Başın sağ olsun diyen bile olmadı” iddiasını ortaya sundu. Oysaki görüntülerde Akar’ın belediye başkanından şikayet ettiği görülüyordu.

ZEYNEP AKAR YARIN SABAH YENİ EVİNE TAŞINIYOR

Nitekim Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da Zeynep Akar’la görüştüğü öğrenildi. Bakanlığın; Zeynep Akar’a yeni ev bulduğu, evin boya, badana ve tadilatının yapıldığı ve eşyaların alındığı, Zeynep Akar’ın yarın sabah evine taşınacağı bildirildi.

YENİ TAŞINACAĞI EVİ DE ZİYARET ETTİ

Kurum; taşan derenin ortasında bulunan evde de inceleme yaptı ve evin yıkılması talimatını verdi. Zeynep Akar’ın yeni taşınacağı evi de inceleyen Bakan Kurum tadilat ve ihtiyaçların karşılanması için talimat verdi.

Ancak bu gelişmenin ardından işi pişkinliğe vuran Özkoç bir kez daha yalana başvurdu.

Kurum’un ziyaretinin olayı kendisinin gündeme getirmesi sonrası gerçekleştiğini iddia eden Özkoç, “Uyarılarımızı dikkate alarak mağdur vatandaşımıza ulaşan Sn. Bakan Murat Kurum’un bu hareketi bizleri mutlu etti” ifadelerini paylaştı.

Özkoç’un bu ikiyüzlüğü vatandaşların da büyük tepkisini çekti. Onlarca vatandaş CHP’li Özkoç’un bir felaketten bile siyesi rant elde etme çabasını yazdıkları mesajlarla ayıpladı.

Editör: TE Bilisim