THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, CNN Türk’te canlı katıldığı canlı yayında koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması adına kurum olarak aldıkları kararları açıkladı.

Aycı’nın açıklamalarından öne çıkanlar:

YIL SONUNA KADAR BİLET DEĞİŞİM HAKKI

“İade ve değişiklik politikasında tüm hava yollarından bir adım daha esnek ve ileride olmak için çalıştık ve çalışıyoruz. 20 Mart 2020 tarihinden evvele bilet almış tüm vatandaşlarımız hiç merak etmesinler yıl sonuna kadar 31 Aralık 2020 tarihine kadar biletlerini değiştirebilirler.

Biletlerinizi kullanma tarihiniz de 28 şubat 2021. 28 Şubat 2021’e kadar da uçuş yapabilirsiniz. Bilet değişikliği ve ötelemeleri için hiçbir ek ücret ödenmeyecektir.

HEDİYE ÇEKİ VE MİL HEDİYESİ

Yolcularımız biletini açığa aldırabilir. Bu arada verdiğimiz bazı teşvikler de var; mesela yüzde 15 voucher (Hediye çeki) veriyoruz, fazla kupon veriyoruz. Yani biletinizi iade etmeseniz ileriki tarihte uçmak ya da değiştirmek için ertelerseniz de size voucher veriyoruz. Yüzde 15 de ilave bonus veriyoruz.

Artı olarak her bilete karşılık gelen 10 euroluk bir değer için 1000 mil veriyoruz size. Bunlar yeni bilgiler ve ilk kez açıklıyorum.

“İŞTEN ÇIKARTMA PLANIMIZ YOK”

Öncelikle şu konuda hemfikiriz. Bu krizde hiçbir arkadaşımızın işte ayrılmasını istemiyoruz. Hiçbir arkadaşımızın işten çıkartılması ile ilgili bir planımız yok.

Çalışanlarımızın iş akdini korumakla ilgili her türlü fedakarlığı yapacağız. Tek yapacağımız şey şu, arkadaşlarımıza şunu söyledik: Birlikte başaracağız, bu krizden birlikte çıkacağız.

ÜCRETLERE ZORUNLU DÜZENLEME

Elbette bazı fedakarlıklar yapacağız bazı kısmi çalışma modellerine geçeceğiz. Yani kısmi çalışma modelleriyle belki dönüşümlü olarak ya da çalışma saatlerini azaltarak ücretlerde belli düzenlemeler yaparak ikramiyeler gibi primler gibi veya maaşın bir kısmının ödenmesi gibi.

Onların temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için minimum gelir seviyesinin altına onları düşürmeyeceğiz. Nakit pozisyonumuzu güçlü tutacağız.

ÜST YÖNETİCİLERDEN YÜKSEK KESİNTİ

En büyük fedakarlığı da bizim yapmamız gerektiğinin farkındayız. Üst yöneticilerimizden yönetim kuruşlu üyelerimizden de belli kesintilerle ilgili mutabakat sağladık. Dedik ki ilk fedakarlığı çalışanlarımızdan önce biz yapmalıyız. En yüksek kesinti yüksek gelir grubundakilerden yapılacak.

Editör: TE Bilisim