Türkiye’nin en kalabalık nüfusa sahip ilçelerinden biri olan Esenyurt’ta ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına Esenyurt Kaymakamlığı yetişiyor. Son iki ayda 34 bin 686 haneye toplamda, 32 milyon 238 bin 600 TL nakit yardım ulaştıran Esenyurt Kaymakamlığı, devletin gücünü yanında görmek isteyen vatandaşın ihtiyaçlarını karşılamak için adeta seferber olmuş durumda.

Kaymakam Dr. Vural Karagül koordinesinde tüm kaymakamlık çalışanları ile ilçede bulunan Vefa Sosyal Destek Grubu‘nda görev yapan sivil toplum kuruluşları ve kamu görevlilerinin özverili çalışmaları sonucunda, zorda kalan vatandaşlara adeta “hızır” gibi yetişiliyor. Ayrıca Kaymakamlık nakdi yardımın yanında birçok haneye de gıda yardımlarını sürdürüyor.

KAYMAKAM “KORONAVİRÜS” DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Öte yandan, Koronavirüs sebebiyle uzun süredir kapalı olan berberler, kuaförler ve güzellik merkezleri bu pazartesi itibari ile yeniden hizmete başlamıştı. Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Gürsel Doğan ile birlikte hizmete yeniden başlayan berber, kuaför ve güzellik merkezlerini denetleyerek alınan tedbirleri yerinde inceledi.

Sosyal Medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Karagül, Esnaf Odası Başkanı’mızla birlikte berber ve kuaför esnafımızı ziyaret ederek, kendilerine maske dağıtımı yaptık ve covid-19 kapsamında alınan tedbirlerle ilgili denetim ve gözlemlerde bulunduk’ açıklaması yaptı.

VATANDAŞ TEDBİRLERE UYUYOR

Kaymakam Vural Karagül’le birlikte çalışmaya katılan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Gürsel Doğan ‘İlçe Kaymakamımız Vural Karagül birlikte bayan güzellik merkezlerini ve erkek kuaförleri ziyaret ederek incelemelerde bulunduk. Mesafe, hijyen, izolasyon konularında kendilerinden hassasiyet rica ettik. Genel anlamda bu tesislerimizin kuralar uyduğu gözlemlendi. Ayrıca maske ve eldiven dağıtarak bol kazanç ve sağlıklı bir yaşam temenni ettik’ şeklinde konuştu.

Kaya Temel / İstanbul

Editör: TE Bilisim