Diriliş Postası Muhabiri Yunus Kök – İstanbul

Türkiye, yurtiçindeki ve sınır ötesindeki terör yuvalanmalarını darmadağın etmeye devam ediyor. Suriye’nin kuzeyinde yeralan ve milli güvenliği tehdit eden yapılar, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatlarıyla orta bölgeye püskürtülürken, Irak’ın kuzeyinde icra edilen Pençe operasyonunda PKK terör örgütüne ağır darbeler indirildi.

Yurtiçinde ise önce Kıran operasyonlarıyla örgütü zayıflatan güvenlik güçleri Ocak ayında başladığı Kapan operasyonlarıyla PKK’ya ağır kayıplar verdirdi. Nisan ayı ortasında başlayan ve kış aylarına kadar sürecek olan “Ara, bul, yok et “ stratejisiyle taşeron örgütün kırsalda alan hakimiyeti oluşturmasının önüne geçiliyor.

“TERÖRİSTLERİN ALAN HAKİMİYETİ ENGELLENİYOR”

Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Terör Uzmanı Dr. Eray Güçlüer yurtiçinde ve sınır hattında yaşanan gelişmeleri gazetemize değerlendirdi.

Süleyman Soylu: Terör örgütüne 2020 yılının nasıl bir yıl olduğunu göstereceğiz!

Siyaset

Habere Git

“Ara,bul, yok et “ konseptinin 1990’lı yılların ortasından itibaren Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından PKK terör örgütüne karşı geliştirilen stratejinin bir parçası olduğuna işaret eden Dr. Güçlüer, “Terör örgütlerinin kırsalda hakim olup güvenlik güçlerini şehir merkezlerine hapsedeceği öngörüsüne karşı, tabur seviyesinde müstakil hareket edebilen otonom askeri birlikler diyebileceğimiz ve uzun süre arazide kalarak teröristlerin kırsalda güçlenmesini engelleyecek bir stratejidir. Bu operasyonlarda özel yeteneklerle donatılmış personel görev alır.

Bu birliklerin görevi; teröristlerin izini sürerek bulmak ve yok etmektir. Bu kesintisiz devam eder. Bu şekilde teröristlerin alan hakimiyeti ihtimali ortadankalkar. Bu tür konseptler uzun yılların tecrübesinden ortaya çıkar ve uygulanır” dedi.

“GÜVENLİK GÜÇLERİ YERLİ ÜRETİM TEKNOLOJİYLE ÇOK GÜÇLENDİ”

Yerli savunma sanayinin  gelişmesiyle birlikte teröristlerin çok daha rahat bir şekilde tespitinin yapılabildiğini belirten Dr. Güçlüer, “ SİHA’lar, İHA’lar ve Atak helikopterleri güvenlik güçlerine büyük güç sağladı. Binlerce kilometrekarelik alan karıncanın hareketi seviyesinde taranıyor.

Tespit edilen terör unsurları alandaki kahraman personel tarafından yahut hava destekli operasyonlarla yok ediliyor. Bizi teknolojik olarak imkansızlıklar içerisinde boğmaya çalışanlara yerli üretimle bugün büyük bir ders veriliyor. Terörün toplumsal altyapısının kalmadığını belirten Dr. Güçlüer, Diyarbakırlı annelerin aylardır PKK’nın legal görünümlü siyasal uzantısının il binası önünde yaptıkları eylem bunu gösteriyor. Türkiye, terörü yenmiştir.” İfadelerini kullandı.

“İdlib-Kandil hattı tamamlanmalı”

Güney sınırlarımızda ülkemizin güvenliğini sağlayacak bir hat oluşturulması gerektiğini söyleyen Dr. Güçlüer, “Türkiye başarılı operasyonlarını İdlibKandil hattını kontrole alarak taçlandırmalıdır. Önümüzdeki süreçte Türkiye’nin Irak’ın kuzeyi de dahil olmak üzere bu kuşağı tamamlayacağını öngörüyorum” dedi.

Irak’ın kuzeyindeki istikrarsızlığa dikkat çeken Güçlüer, “ Bu bölgede yeni “Hafter”lere izin verilmemelidir. Özellikle Goran hareketine dikkat edilmeli” dedi.

Editör: TE Bilisim